RADIOGRAFIE Final de sesiune parlamentară. Ce au făcut senatorii constănțeni până în vacanța de vară

Județul Constanța (circumscripția electorală nr. 14) a trimis la București cinci senatori, din trei partide, după alegerile din decembrie 2016, în prezent PNL nu mai este reprezentat, Vergil Chițac devenind între timp neafiliat. România a intrat în vacanță și este valabil și pentru parlamentari. Dacă deputații sunt în vacanță de două săptămâni, senatorii au fost convocați săptămâna trecută în ultima ședință de birou permanent.

CITEȘTE ȘI:

PNL și PMP în alianță sau fuziune pentru viitoare alegeri? „Orban nu a dorit să discute cu Băsescu, s-a discutat doar cu Tomac”. Palaz: „Sunt unii care prind fluturi în acest sens!”

Așadar, să vedem cu ce realizări se laudă cei cinci senatori.

PSD și-a trimis din nou dinozaurul Moga în Parlament

PSD a dat lovitura în decembrie 2016 în privința senatorilor, Constanța având trei senatori social-democrați, pe Tit-Liviu Brăiloiu, Nicolae Moga și Ștefan Mihu.

Prezența lui Brăiloiu nu a fost tocmai de bun augur de-a lungul timpului. Nu s-a zbătut prea mult pe Constanța, în schimb s-a implicat pentru… Tulcea, a contribuit cu o serie de amendamente privind amnistii și grațieri și nu a ezitat să fie vulgar în camera superioară a Parlamentului. Este membru al comisiei juridice și vicepreședinte al comisiei pentru apărare. Și-a pus semnătura de susținere pe 32 de inițiative legislative, a fost și vorbăreț – 39 de declarații politice și 28 de luări de cuvânt în plen și cinci interpelări, din care doar una anul acesta, cu referire la starea semnalizării rutiere şi a marcajelor la separatoarele de sens. Amintim că TOMIS NEWS boicotează activitatea parlamentară a lui Tit-Liviu Brăiloiu tocmai din motivele enumerate mai sus.

Ultimul mohican al politicii locale, Nicolae Moga, este nelipsit la evenimentele din județ în care se lasă cu tăieri de panglici și mulțumiri din inimă aduse partidului. Membru al comisiei de apărare, al comisiei de validare și președinte al comisiei pentru regulament, dar și președinte al comisiei comune care a modificat legile justiției, Moga a rezistat vremurilor tulburi și în acest mandat și-a pus semnătura de susținere pe 42 de inițiative legislative și nouă întrebări și interpelări, o singură interpelare având anul acesta, legată de nevoia de salvare pentru sistemul medical din județul Constanța. 

CITEȘTE ȘI:

BOMBĂ Nicolae Moga REVENDICĂ șefia PSD Constanța! „Nici nu l-a întrebat cineva ceva, s-a dus el direct la Dragnea și Neacșu”

Ștefan Mihu se află la primul mandat. Este secretarul comisiei pentru buget, membru al comisiei pentru dezvoltare regională și, din 4 iulie a.c., membru al comisiei comune pentru controlul execuției bugetelor anuale ale Curții de Conturi. Și-a pus semnătura de susținere pe 53 de inițiative legislative și a avut 13 întrebări și șapte interpelări, din care două anul acesta, referitoare la îndreptarea unor inechități și discriminări existente în sistemul public de asigurări sociale și gestionarea traficului auto. De asemenea, din șase întrebări adresate premierului, cinci au fost anul acesta, cu referire la piața forței de muncă, plajele terapeutice pentru persoanele cu dizabilități, situația sportului românesc sau situația șantierului Naval Mangalia.

CITEȘTE ȘI:

S-a constituit Departamentul PSD de Politici Fiscale. Președinte: senatorul constănțean Ștefan Mihu

Pentru cei trei senatori PSD de Constanța, biroul parlamentar este comun, respectiv pe bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 82, bloc LE 31.

Început de drum pentru USR-iști

Ramona Nicoleta Dinu se află la primul mandat. Senatorul USR este membru al comisiei pentru buget și vicepreședinte al comisiei pentru dezvoltare și strategie economică. Și-a pus semnătura de susținere pe 37 de inițiative legislative și a avut două declarații politice. Fiind membru al opoziției, a luat cuvântul în plen de 87 de ori și a avut 24 de întrebări și 15 interpelări, din care opt anul acesta. De asemenea, a avut și cinci întrebări adresate premierului, toate anul acesta, una dintre acestea cu referire la situația șantierului Naval Mangalia. Nu înțelegem implicarea senatorului constănțean în situația infrastructurii tehnico-edilitare din zona turistică Rânca, dar reținem luarea de poziție a Ramonei Dinu pe legea offshore, unul dintre primii parlamentari care a sesizat neregulile din proiect.

Biroul parlamentar al senatorului Nicoleta Ramona Dinu este pe bd. Mamaia, nr. 237, parter, apartament 11.

CITEȘTE ȘI:

JALE din cauza Legii operațiunilor offshore. Guvernul acordă scutiri de impozite și permite corporațiilor să încalce proprietatea privată. Un deputat acuză: „România își cedează dreptul la suveranitate”!

Efectele furtunii din PNL: Chițac – neafiliat!

Liberalii s-au remarcat printr-o perioadă îndelungată de certuri interne, atât la nivel național, cât și în teritoriu. La Constanța, intersectarea a două grupuri nu a fost de bun augur, valul de entuziasm al taberei Chițac s-a topit în tristele realități de partid și până la ceartă a fost un singur pas. Drept urmare, Chițac și-a strâns jucăriile și a plecat, PNL Constanța neavând astăzi vocea unui senator.

Astfel, Vergil Chițac este unul din cei doi parlamentari neafiliați din Senat, alături de Scarlat Iriza (plecat din ALDE), după o scurtă perioadă în care s-au mai aflat în această situație Daniel Zamfir, Marius Nicoară (trecuți la ALDE, după PNL), Ioan Iustin Talpoș și Ion Ganea (plecați de la PMP la PSD) și Siminica Mirea (de la PNL la PSD).

Vergil Chițac este membru al comisiei pentru apărare și al comisiei pentru transporturi. De asemenea, este și vicepreședinte al comisiei politice a Adunării Parlamentare a NATO și a fost președintele celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO, organizată între 6-9 octombrie 2017, la București. Și-a pus semnătura de susținere pe 19 inițiative legislative, 31 de luări de cuvânt în plen și anul acesta a avut o declarație politică, intitulată „Fonduri europene nerambursabile. Studiu de caz: Parcul arheologic din Constanța”.

Cabinetul parlamentar al senatorului Vergil Chițac este situat pe bd. Mamaia, nr. 133.

CITEȘTE ȘI:

Acord între firmele din industria de apărare din România și Turcia. Bătaie pentru retehnologizarea fregatelor românești

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *