Spread the love

Județul Constanța (circumscripția electorală nr. 14) a trimis la București 11 deputați, din șase partide, după alegerile din decembrie 2016, acum fiind reprezentate șapte partide, surpriza cea mai mare fiind, evident, prezența unui deputat UDMR, István-János Antal. România intră în vacanță și este valabil și pentru parlamentari. Dacă miercuri senatorii au fost convocați pentru o ședință de birou permanent, deputații sunt în vacanță de o săptămână, după ce au terminat sesiunea extraordinară, în cadrul căreia au votat mai multe proiecte, chiar și controversate. Vorbim aici de celebra tematică a legilor justiției, dar și de legea offshore, care, deși adoptată, se pare că povestea nu s-a încheiat și există tensiuni chiar și în cadrul coaliției de guvernare, unde se cere ordonanță de urgență pentru modificarea actului normativ.

Așadar, să vedem cu ce realizări se laudă cei 11 deputați.

István-János Antal este membru al comisiei economice, reformă și privatizare și al comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții. Deputatul UDMR ține cel mai mult la apartenența la cea de-a doua comisie, făcând nenumărate apeluri la autoritățile locale să îl contacteze când au probleme. Antal mai este membru al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre și, până în prezent, și-a pus semnătura pe 42 de inițiative legislative, din care șase au fost adoptate. Biroul său parlamentar este în orașul Mangalia, pe str. IC Brătianu nr. 2, biroul 202.

Social-democrații: Victoria lui Vișan, cot la cot cu… plecarea lui Dobre

PSD Constanța a trimis cinci deputați la București, numai că astăzi sunt doar… patru, după plecarea lui Mircea Titus Dobre.

Începem cu Radu Babuș, membru al comisiei juridice și al comisiei pentru industrii, ultima prezidată de un alt deputat de Constanța, Iulian Iancu. Babuș a fost membru al comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI până în februarie 2018. Votul Constanței pentru Mihai Tudose nu s-a lăsat fără repercusiuni, iar printre măturații constănțeni din funcțiile bune s-a aflat și Babuș. Deputatul a susținut 53 de inițiative legislative, însă nu putem să spunem că a avut o activitate intensă parlamentară. A avut în doi ani doar opt interpelări, patru în 2018, în care a solicitat, printre altele, situația  licitaţiei publice pentru concesionarea serviciului public de distribuire a gazelor naturale din localităţile 2 Mai, Vama Veche şi Limanu, jud. Constanţa și o solicitare legată de schimbarea vârstei minime legale pentru obținerea permisului auto.

CITEȘTE ȘI:

Directorul SRI, Eduard Hellvig, audiat în comisia parlamentară de control. Parlamentarul Constanței, Babuș, în silenzio stampa. Comisia: „Trebuie să modificăm legislația, pentru a ajuta SRI”

Deputatul Cristina Ileana Dumitrache a fost destul de cuminte în 2018, după ce a fost vocală, vehementă și a reușit să amâne adoptarea vaccinării obligatorii la finalul anului trecut. Dumitrache este membru în comisia pentru politică externă și-a pus semnătura de susține pe 37 de proiecte de lege și tot anul trecut a avut șapte interpelări. Nici una în 2018.

CITEȘTE ȘI:

Legea vaccinării obligatorii ar putea fi trântită în Parlament. Dumitrache strânge rândurile: „Ceea ce prevede această lege este foarte grav!”

Iulian Iancu este deputat de Constanța, fiind parașutat din alte circumscripții electorale în 2016. Este președintele unei importante comisii, cea de industrii și servicii, dar și președinte al comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. În ultimele luni, a fost cel mai mediatizat parlamentar de la malul mării, reacțiile acestuia în plenul Camerei fiind, în general, replici la acuzațiile potrivit cărora este omul Rusiei și declarații de susținere a legii offshore și a altor proiecte legate de energie, petrol și gaze, având nu mai puțin de 70 de luări de cuvânt în 41 de ședințe!

CITEȘTE ȘI:

CADOUL lui Liviu Dragnea pentru Gabriel Comănescu: Legea offshore a fost ADOPTATĂ!

George Vișan este debutant în parlamentarismul românesc, aspect care nu l-a reținut să inițieze și să obțină adoptarea unui proiect ambițios, de modificare a legii societăților comerciale, demers relatat pe larg de TOMIS NEWS. Vișan este coleg cu Antal în delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre, membru în comisia economică și și-a pus semnătura de susținere pe 58 de inițiative legislative.

CITEȘTE ȘI:

Victorie a deputatului Vișan, se modifică legea societăților comerciale. „Întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui”

Pentru toți deputații PSD de Constanța, biroul parlamentar este comun, respectiv pe bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 82, bloc LE 31.

Pro România, doi deputați dintr-un foc!

Mircea Titus Dobre a produs cel mai mare șoc în PSD Constanța în acest an. După răfuielile de la București, fostul ministru al Turismului în două guverne a dezbrăcat tricoul roșu, pentru a se transfera la partidul format de Victor Ponta, Pro România. Revoltat pe mersul actual al PSD, Dobre a luat o decizie ambițioasă cu privire la viitorul său politic și, pentru prima dată după 18 ani, va duce lupte electorale în alt partid, dar alături de foști colegi care au plecat din PSD. Și-a pus semnătura de susținere pe 30 de inițiative legislative.

CITEȘTE ȘI:

Plecare BOMBĂ la Pro România! Ponta, la Constanța: „PSD e ca Titanicul și noi am lansat o barcă de salvare!” Dobre, dezlănțuit: „S-a reactivat vechea gardă a PDL! PSD a fost confiscat!”

Dobre este coleg în Pro România cu un alt deputat constănțean. Mircea Banias a plecat din ALDE și s-a alăturat partidului inițiat de Ponta, iar până în prezent și-a pus semnătura de susținere pe doar trei inițiative legislative, două devenite legi, cea mai importantă fiind modificarea OUG 193/2002, privind introducerea sistemelor moderne de plată. Cabinetul său parlamentar este în municipiul Constanța, str. Mircea cel Bătrân nr. 118, bloc LD1, corp B, parter.

CITEȘTE ȘI:

Legea salarizării produce prăpăd! Banias: „Nu știu dacă era necesară trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat” Seidler, USR: „Este o lege prost pregătită!”

Profesionistul Huțucă, umbrit de deputatul de Delta Dunării 

PNL Constanța a trimis doi deputați la București, pe președintele organizației județene, Bogdan Huțucă și pe Robert Boroianu. Partidul lui doi încarcă-trei descarcă își manifestă comportamentul și în Camera Deputaților, unde se pare că doar Huțucă muncește, prezența lui Boroianu fiind, în termeni rezonabili, una foarte ștearsă.

Fiind în opoziție, Huțucă a obținut o victorie anul trecut: amnistia pentru fermieri și dezvoltatori imobiliari. Și-a pus semnătura de susținere pe 33 de inițiative legislative și a avut nu mai puțin de 47 de interpelări, din care 16 anul acesta, ultima fiind depusă la ministerul Turismului, solicitând precizări cu privire la proiectele cuprinse în Master-Planul investiţiilor în turism din jud. Constanţa. Huțucă este vicepreședintele comisiei pentru buget.

CITEȘTE ȘI:

Bogdan Huțucă: „Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal – proiectul pe care l-am inițiat, devine lege”

Robert Boroianu este membru al comisiei pentru agricultură, și-a pus semnătura pe 25 de propuneri legislative și a inițiat două proiecte care sună de la o poștă fie pentru interes personal sau complet inutile.

CITEȘTE ȘI:

Boroianu suferă că primăriile nu finanțează… mass-media, din cauza Curții de Conturi. „Măsurile inspectorilor sunt neunitare, interpretative, lăsând impresia unor „execuții” cu o cu totul altă comandă”

Pentru ambii, cabinetul parlamentar este la sediul organizației județene a PNL, pe bd. Ferdinard nr. 49.

DJ Stelian Ion: în Parlament s-a ascultat Mozzart!

Avocatul Stelian Cristian Ion este deputatul USR care a reușit să aibă un cuvânt greu de spus și la nivelul central al partidului. S-a făcut remarcat la dezbaterile pe legile justiției, prilej cu care i s-a tăiat microfonul în nenumărate rânduri, a țipat, a urlat la megafon și a pus… muzică în comisia juridică, unde este membru. Și-a pus semnătura de susținere pe 60 de inițiative legislative, nici una însă adoptată, pe opt moțiuni și a avut șase interpelări, din care patru în acest an.

Stelian Ion are două cabinete parlamentare, pe bd. Tomis nr. 307, bloc 3B, sc. A, etaj 3, ap. 15 și pe bd. Mamaia nr. 237, parter, ap. 1.

CITEȘTE ȘI:

Nicolicea vrea să pună leucoplast la gura deputaților: cei care perturbă activitatea ar putea fi suspendați între 2 și 30 de zile! Stelian Ion: „Este o încercare de intimidare, de punere a pumnului în gură“

Robert Turcescu a rărit prezențele pe la Constanța de când a avut loc un conflict între deputat și conducerea PMP Constanța. Este membru al comisiei pentru învățământ și al comisiei pentru regulament și și-a pus semnătura de susținere pe 62 de inițiative, din care patru au fost adoptate. Are 75 de luări de cuvânt în 56 de ședințe și 43 de interpelări, din care patru în 2018.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu cere unificarea dreptei, până nu e prea târziu: „Părem niște pigmei în fața istoriei în momentul în care colaborarea e împiedicată de amintiri din copilăria politică“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *