Radiografia unui revolte. Dragomir: „Gorghiu e de vină, a condus prost partidul” BONUS: Ce discută liberalii pe mail!

Președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, se află într-o situație dificilă. Dezastrul de la alegerile parlamentare a dat drumul la supărări și, vineri seară, certurile au escaladat în cadrul ședinței Biroului Politic Județean. Lui Dragomir i s-a cerut demisia, iar vicepreședinții Ovidiu Cupșa, Victor Manea și Sorin Ciutureanu, precum și Dan Pisică – membru BPJ, și-au depus demisiile „de onoare”.

Cupșa: „Dragomir mi-a zis că nu demisionează pentru că partidul are nevoie de el”!

Sursele noastre din PNL Constanța ne-au explicat cum s-a desfășurat ședința cu pricina. Dragomir a început un discurs de peste 20 de minute, în care a explicat că strategia partidului a fost prost gestionată tocmai de… Alina Gorghiu, prin povestea cu Cioloș și organizarea în general a campaniei electorale. Totodată, Dragomir și-a exprimat speranța ca șefia de la București să se curețe, iar, la Constanța, va aplica de unul singur sancțiuni. Modul acesta de abordare, prin a găsi vinovați peste tot, numai pentru propria persoană nu, i-a iritat pe mai mulți liberali, în frunte cu Ovidiu Cupșa, care a luat atitudine după discursul lui Dragomir.

„Explicația pe care mi-a dat-o mie aseară a fost că partidul are nevoie de el, pentru că e un moment greu, omițându-se faptul că momentul greu se datorează exclusiv echipelor de campanie, mesajelor și felului în care s-au întocmit listele de candidați. S-au luat decizii în spatele ușilor închise și tot activul de partid a fost pus în fața faptului împlinit! (…) Din punctul meu de vedere, Dragomir e enclavizat, dar în calitate de primar, consilier județean, nu poți să cârâi prea mult, oamenilor le e frică de excluderi, pierderea calităților pe care le au și există o așteptare mai degrabă și poate și o speranță a unora că va intra PNL la guvernare și atunci vor fi iar pe cai mari… (…) Eu am vorbit cu primari, organizații locale, în underground aprobă și apreciază demersurile noastre și sunt nemulțumiți. În general, pe scena politică se așteaptă mișcări, nu toate lumea se poziționează. (…) Trebuie să fie o conferință județeană, probabil prin februarie, martie, dar dacă se rămâne pe structura aceasta de partid, la Constanța și la nivel național, cu aceiași președinți de filiale va fi o epurare masivă a delegaților la conferințele județene și bineînțeles că se vor alege tot ei sau epigonii lor… alegeri reale se pot face într-o singură situație: cu demisiile și cu asigurarea de interimate de președinți de organizații locale sau primari cu rezultate bune, oameni de bună credință. (…) Semnalul trebuie să plece de la capul PNL, cu demisii în bloc, urmate de alegeri libere. (…) Am aflat că noi am avut „rezultate foarte bune”, când ținta noastră era de 30%! Diferența de 15 procente față de locale nu mai are o explicație, e clar că s-a uitat să se comunice cu elec

toratul! Dacă actuala conducere nu se schimbă, partidul va trece printr-o situație foarte grea și vor fi responsabili pentru această perioadă, li se datorează în exclusivitate, pentru că oamenii de la baza partidului sunt oameni de bună credință, care cred în valorile liberale, care luptă prin mecanismele democratice pentru partid, dar dezastrul se datorează exclusiv liderilor care au condus această campanie electorală, care au condus partidul în ultimii doi ani și care, în unanimitate, au girat aceste decizii. Nu l-am auzit pe domnul Dragomir să comenteze vreo decizie de la centru și semnale a avut! Eu și alți colegi ne-am exprimat în birouri… Nu s-a ținut niciodată cont, întotdeauna s-a venit cu decizia de sus în jos! Nici faptul că în ultimele luni a început hemoragia mare, plecând rând pe rând toți membrii vechi ai partidului! Trebuia să se întrebe de ce pleacă liberali de 27 de ani din partid. Nici nu cred că la nivel de filială se pot face mari schimbări fără demisia in corpore a întregului BPJ, pentru că ar activa oamenii care s-au retras, s-ar implica pentru un start de la zero!”, a spus Ovidiu Cupșa, pentru TOMIS NEWS.

Referitor la eventualele alegeri din viitoarea conferință județeană a partidului, Cupșa ne-a precizat că nu crede că este momentul să anunțe acum dacă va candida.

„Nu știu să răspund în momentul de față. Doar după o evaluare… la ce am văzut aseară în BPJ nu aș candida, pentru că nu cred în capacitatea celor care erau acolo de a se mobiliza, vor păstra atitudinea obedientă. Oamenii în teritoriu așteaptă semnale puternice și, în general, cine organizează alegeri, mai ales în județe, câștigă dacă are susținerea centrului”, a mai spus Cupșa, pentru TOMIS NEWS.

Sursă: „Dragomir vrea să facă alegeri ca să iasă iar el”!

După cum ne-am dat seama, Cupșa nu este singurul dezamăgit din partid. Un alt liberal constănțean, care a participat la ședința de vineri seară, sub protecția anonimatului, ne-a vorbit despre cum ar avea de gând Dragomir să organizeze alegerile: prin selecția drastică a delegaților.

„Lucia Varga fost acceptată de Dragomir, la înțelegere cu Gorghiu. O fi câștigat ceva Dragomir, și-a adus neamurile, cumetrii pe liste. Ne-a mințit înainte de ședința în care s-a stabilit votul celebru de liste. Ne-a spus că e procedură secretă de om cu om, apoi în ultima clipă a venit cu varianta lui, cu Tușa, apoi „i-a tras-o” lui Tușa, a doua zi. La vremea aceea, consideram că locul doi la Senat ar fi semieligibil, nu știam că va fi așa dezastru. Ce s-a întâmplat la Constanța a fost și în alte județe cu manevre de genul ăsta, așa că activul de partid nu s-a mobilizat! (…) Oamenii puși pe liste nu cunosc organizațiile, dacă îl întrebi pe unul cum îl cheamă pe un anume președinte de organizație nu știe! Degeaba te duci în comună să faci o lansare, primarul se uită strâmb și se întreabă ce face… Nu a fost mobilizare și nici convinși nu am fost, este o stare de letargie, de necredință. Întotdeauna, în PNL, au fost consultate structurile de partid, mai puțin în ultimii doi ani, când președinții s-au trezit cu puteri discreționare și au adus lumina de la București! Că au venit, e OK, e normal să transmiți semnale de sus în jos, dar doar așa a fost, de jos în sus nu a transmis nimeni! Dragomir a lins clanțele la Gorghiu. Dragomir zicea aseară că ne-am făcut treaba, am ieșit bine, dar politica de la centru a fost poziționată prost cu Cioloș, felul în care a condus Gorghiu partidul! (…) Nu trebuie să stea legat de scaun, să organizeze alegerile din conferința județeană, ca să fie sigur că toți delegații îi pune el, iese iar el și apoi zice că partidul a ales, democratic! Ne legimitează pe urmă niște alegeri organizate după cutumele statutare, dar democratice mai puțin. Se ia om cu om și se vede „care e omul nostru” și „care nu e”. (…) S-a spus aseară că avem o strategie, un președinte pregătit… De-aia i-a sărit muștarul lui Cupșa și s-a ridicat. Nu plecăm din PNL, dar nu girăm o echipă în care nu credem. Analiza de alegeri înseamnă să cauți soluții, propuneri, dar noi am venit să asistăm la un discurs al lui Dragomir, în care ne explica cum o să-i dea el afară pe ăia care n-au făcut campanie, că din cauza lor o să vadă el pe cine exclude, o să facă el o analiză și că echipa de campanie și-a făcut treaba în parametri extraordinari și de vină sunt doar cei de deasupra, adică Cioloș și Gorghiu și, dedesubt, cei din teritoriu, dar el nu! În BPJ, totul era extraordinar!”, ne-a spus sursa noastră.

Moinescu: „Cu Dragomir și anturajul lui, partidul se duce dracului!”

Nu a participat la ședința de vineri seară, dar și-a fi dorit. Vorbim despre liberalul Dumitru Moinescu, care a fost vehement în declarații.

„Eu nu am fost aseară la ședință, a trebuit să muncesc. Nu mi-am depus demisia pentru că eu sunt cu bătălii, nu cu demisii. Regret că nu am fost acolo să îl văd pe Georgică cum se ține cu dinții de scaun. Există posibilități, probabilități… dar e foarte probabil atâta vreme cât organizația din Constanța își va schimba membrii din conformiști în oameni cu atitudine se vor schimba lucrurile pentru partidul acesta, pentru că cu Dragomir și anturajul lui se duce dracului! E greu de evaluat cât sprijin mai are Dragomir, dar eu l-am descoperit în 2015, îl știam dinainte, dar în 2015, când cu fuziunea, i-am descoperit adevărata față și m-am lămurit ce fel de personaj este. Am vorbit și în ședințele BPJ despre dezastrul pe care l-a făcut Dragomir, nu trebuie să mai stea omul ăsta acolo! În loc să promoveze oameni cu vederi liberale și care știu ce înseamnă democrația și cum se conduce un partid, el își promovează anturajul! Eu i-am reproșat, am scris de asta, a distrus organizațiile de la Hârșova, Năvodari, Ovidiu, Ciocârlia, recent a distrus-o pe cea de la Medgidia, i-a dat pe toți afară și i-a pus pe ai lui și se vede în rezultate! Medgidia a luat 9% pentru PNL, mare rușine! Primarul de acolo a fost o catastrofă (Marian Iordache – n.r.), nu a fost primar PNL, a fost un primar al unei conjuncturi politice, în care și-au dat mâna Dragomir și cu Felix Stroe ca să pună o marionetă. Nu a fost primar, a fost un ocupant temporar al unui scaun de demnitate locală, fără să facă ceva pentru orașul pe care l-a condus”, a spus Dumitru Moinescu, pentru TOMIS NEWS.

Scurgeri interne. TOMIS NEWS prezintă ce discutau liberalii în precampanie:

Disensiunile dintre liberali sunt mai vechi. Am intrat în posesia unor discuții interne, sute de mail-uri pe care liberalii și le trimiteau înainte de campania electorală. Publicăm doar câteva și cele mai relevante dintre acestea și o facem astăzi, întrucât dacă le-am fi publicat înainte de 11 decembrie am fi fost acuzați că facem politică, aberație cu care liberalii ne-au obișnuit și în trecut. PNL Constanța a ajuns de râsul curcilor, iar din cele de mai jos vedem și de ce:

Moinescu îi cere socoteală lui Dragomir

Mari Dragnea vrea „discuții între noi, fără să iasă public”

Sorin Mocianu vrea excluderea Mihaelei Andrei

Mihaela Andrei vrea pe primul loc la Camera Deputaților

Muhscină: „Nu ajută ordinea obedientă a PSD”

Muhscină: „Cred că ne batem masochist singuri cuie în tălpi”

Moinescu: „Candidatura lui Muhscină îi va garanta lui Făgădău un nou mandat în 2020”

Dragomir: „Să lăsăm contrele, orgoliile. PNL a pornit pe un drum bun”

Muhscină, pentru Moinescu: „Aroganța și sarcasmul care transpare din răspunsul dvs.”

Zamani vrea să îi împace pe Moinescu și Muhscină

Să mori de râs: Muhscină vrea să își crească „lumina pe care o am acum”

Moinescu îl scoate „la tablă” pe Huțucă

Mari Dragnea, despre „Plenipotențiar și Ultraconfirmat Dragomir” și „fostă copreș Alina, în entuziasm de ștrengăriță, sub impulsul hormonilor”

Moinescu trage linie: obiectivele asumate NU au fost atinse

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *