Putin nu crede în… lacrimi: A fost ARESTAT un politician din opoziție

Politicianul rus de opoziţie Vladimir Kara-Murza a fost arestat luni de poliţie în afara locuinţei sale din Moscova, informează dpa, relatează Agerpres. Kara-Murza urma să rămână în custodia poliţiei în timpul nopţii, a spus avocatul lui Vadim Prohorov. Opozantul este acuzat de nerespectarea unui ordin legal al unui ofiţer de poliţie, al unui militar şi unui ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB). Această acuzaţie presupune pedepse de până la 15 zile de închisoare. Deocamdată nu se cunoaşte nimic despre alte acuzaţii.

SUA sunt tulburate de arestarea de către autorităţile ruse, astăzi (luni), la Moscova, a lui Vladimir Kara-Murza, lider proeminent al societăţii civile“, a reacţionat secretarul de stat american Antony Blinken într-un tweet. „Monitorizăm situaţia îndeaproape şi cerem eliberarea lui imediată”, a adăugat Blinken.

Kara-Murza, un proeminent critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, susţine că de două ori o supravieţuit la limită unor otrăviri misterioase, de care el acuză FSB. Potrivit unei anchete a grupului de investigaţii Bellingcat, Kara-Murza era urmărit de agenţi ai FSB, care ar fi fost implicat în otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi.

Prima ţintă a fost Vladimir Kara-Murza, prieten cu Boris Nemţov şi politician de opoziţie care, în săptămânile de după asasinare lui Nemțov, a acuzat deschis Kremlinul. În mai 2015, agentul secret Valeri Suharev a făcut parte din echipa care s-a deplasat la Kazan, oraş din estul Rusiei, în acelaşi timp cu Kara-Murza. După două zile, Vladimir Kara-Murza a revenit la Moscova şi a suferit un şoc respirator, intrând în comă din care ulterior şi-a revenit.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *