Putin: „Neonaziştii au fost plantaţi acolo, iar ciocnirea Rusiei cu aceste forţe era inevitabilă! Evident, NU am avut altă opțiune!”

Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni anti-rusă, să crească germenii naţionalismului şi neonazismului”, iar „ciocnirea Rusiei” cu forţele ucrainene era „inevitabilă”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin. De asemenea, Putin a precizat în cadrul evenimentului de la cosmodromul Vostocni, unde s-a întâlnit marţi cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, că Rusia va lansa nava spaţială robotizată automată Luna-25 până în trimestrul al treilea din 2022, conform agenţiei de presă de stat Tass.

„Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni anti-rusă, a început să crească germenii naţionalismului şi neonazismului care existau de mult timp (…) Neonaziştii au fost plantaţi acolo în mod deliberat, iar ciocnirea Rusiei cu aceste forţe era inevitabilă; ei alegeau doar momentul potrivit pentru a ataca”, a invocate Putin.

Acesta este un fapt evident. Neonazismul, din păcate, a devenit un mod de viaţă într-o ţară destul de mare, aproape de noi. Este un lucru evident: era inevitabil, era doar o chestiune de timp”, a adăugat el.

Putin a remarcat că prin atingerea obiectivelor conflictului din Ucraina, Federaţia Rusă ajută oamenii din Donbass şi, pe de altă parte, „ia măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăşi”. „Evident, nu am avut altă opţiune, este corect. Şi faptul că obiectivele vor fi atinse, nu există nicio îndoială”, a mai precizat el.

Liderul rus a mai menţionat că Rusia va restabili programul lunar până la sfârşitul anului 2022.

„Vom restabili programul lunar; vorbesc despre lansarea navei spaţiale robotizate automate Luna-25 din Cosmodromul Vostocni”, a spus preşedintele.

Până în al treilea trimestru (din 2022), staţia Luna-25 trebuie să fie finalizată. Ne încadrăm până în trimestrul al treilea?”, l-a întrebat Putin pe directorul general al Agenţiei Federale Spaţiale Ruse, Roscosmos, Dmitri Rogozin. „Aceasta este prognoza. Fereastra de lansare se închide în al treilea trimestru”, a confirmat Rogozin.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *