Putin compară protestele de stradă cu prăbușirea Imperiului Rus sau a URSS: „Așa fac TERORIȘTII!”

Politicienii responsabili nu ar trebui să recurgă la acțiuni de masă ilegale pentru a-și atinge obiectivele și ambițiile, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu studenții, relatează Interfax:

Toate evenimentele de acest gen despre care tocmai am vorbit – nimeni nu ar trebui să recurgă la ele, încercând să-și apere vreunul dintre obiectivele și obiectivele lor ambițioase, în special în domeniul politicii. Nu așa se face politica, cel puțin responsabil. (…) Am vorbit deja despre astfel de subiecte de multe ori și vreau să subliniez: toți oamenii au dreptul să-și exprime punctul de vedere în cadrul prevăzut de lege. (…) Orice lucru care depășește legea nu este doar contraproductiv, dar periculos“.

El a reamintit că există multe exemple în istoria Rusiei „când situația a depășit cu mult legea și a condus la o astfel de oscilație în societate și stat, din care au suferit nu numai cei care au zguduit statul și societatea, ci și acei oameni care nu au avut nimic de făcut”. Ca exemplu, el a citat evenimentele care au dus la prăbușirea Imperiului Rus și prăbușirea URSS. „În niciun caz minorii nu trebuie împinși înainte”, a continuat președintele. „Așa fac teroriștii, care conduc femeile și copiii în fața lor. Aici accentul se mișcă puțin, dar în esență este același“.

Putin a remarcat încă o dată: „Toți oamenii au dreptul la activitate politică, să își exprime opinia, să-și promoveze opinia în conștiința publică, dar în cadrul legii. Agențiile de aplicare a legii ar trebui să acționeze și în cadrul legii. Ar trebui, de asemenea, să își îndeplinească datoria de serviciu. Sper că vom putea merge mai departe în acest fel.

El a reamintit soarta participanților la asaltul Capitolului din 6 ianuarie la Washington:

Ce vor face cu acești oameni? După cum a spus un executiv al FBI: „ Avem brațe lungi. O să-i luăm pe toți, îi vom prinde pe toți, îi vom închide pe toți. “De la cincisprezece la douăzeci și cinci de ani, în ceea ce privește terorismul intern. Au ieșit și cu lozinci politice, dar în afara legii. De ce ar trebui permis totul în afara legii? Nu“, a adăugat Putin care a reamintit că în 1993, tancurile au tras asupra clădirii Consiliului Suprem:

„Tinerii nici măcar nu știu acest lucru. Trăgeau din tancuri. Foc direct la clădirea parlamentului. Și asta nu a fost cu mult timp în urmă. Tinerii, dacă sunt școlari, nu l-au văzut și nu l-au auzit. Pentru ei, este ca invazia lui Napoleon la Moscova în 1812. Atât de departe încât nici măcar nu simt nimic. Dar persoanele în vârstă ar trebui să știe acest lucru, ar trebui să-și amintească și în niciun caz, în special persoanele responsabile, nu ar trebui să permită acest lucru “, a spus Putin.

Pe 23 ianuarie, au avut loc acțiuni neautorizate pe stradă în mai multe orașe rusești în sprijinul politicianului arestat Alexei Navalny. El a fost reținut pe 17 ianuarie la sosirea din Germania și arestat a doua zi până la 15 februarie. Pe 19 ianuarie, asociații săi au lansat un film de investigație despre „palatul lui Putin” din Gelendzhik, care se află sub protecția FSO. Pe 25 ianuarie, Putin a spus că această proprietate nu îi aparține nici lui, nici familiei sale, iar filmul, pe care l-a urmărit în fragmente, era în curs de montaj. Anterior, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a negat de mai multe ori orice legătură între „palat” și Putin, a numit ancheta „ prostie ” și „ afine de înaltă calitate”. Peskov a menționat, de asemenea, că oamenii au dreptul să-și exprime nemulțumirea, dar este inacceptabil să facă acest lucru cu acțiuni necoordonate.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că palatul din Gelendzhik, pe care liderul opoziției Alexei Navalny l-a arătat în filmul său, nu îi aparține lui și familiei sale, informează Interfax:

Nimic din ceea ce este indicat acolo ca proprietate a mea, nici eu, nici rudele mele apropiate nu aparține și nu a făcut-o niciodată“, a spus Putin luni, în timpul videoconferinței sale cu studenții. El a menționat că nu a urmărit întregul film: „Nu am urmărit acest film din lipsă de timp pentru a vizualiza astfel de informații, dar am răsfoit selecțiile video pe care mi le-au adus asistenții mei”, a adăugat Putin.

Președintele a numit videoclipul drept o „editare și compilare” video. El a menționat că în lumea modernă, când vine vorba de „obiecte care costă milioane, și poate miliarde”, întotdeauna „undeva cumva ceva trebuia să rămână”. „Cel puțin o anumită înregistrare a terenurilor, unele tranzacții financiare, bine, cel puțin o înregistrare de către un notar. Și ar trebui să rămână și urme. În cărțile notariale, în formă electronică“, a spus Putin. Potrivit acestuia, acest subiect „a fost discutat de mai bine de 10 ani”. „Acum este doar o oportunitate convenabilă: au adunat totul și au decis să spele creierii pe cetățenii noștri cu tot acest material”, a spus Putin.

El a adăugat că cunoaște unele persoane din „anchetă”. „Cineva este prietenul meu, un fost coleg, niște rude îndepărtate, niște cunoscuți. Există oameni pe care nu-i cunosc deloc care sunt menționați acolo. În general, nu i-am văzut niciodată în ochii mei. Nu-i cunosc că nu prea vor să se apropie de mine; oricine apare i se impun sancțiuni “, a spus Putin. Președintele Rusiei a adăugat că unii dintre oamenii menționați în film au fost în afaceri de mult timp, chiar înainte de a-l întâlni.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *