Putin ar putea fi RĂSTURNAT DIN INTERIOR: Oligarhii încep să-și arate COLȚII, apel la REVOLUȚIE!

Oligarhul rus Mihail Hodorkovski, plecat din Rusia, le cere rușilor să organizeze o revoluție. El îi îndeamnă pe ruși într-o filmare să iasă în stradă și să răstoarne regimul lui Vladimir Putin. Manifestații pentru oprirea invaziei din Ucraina au fost deja organizate în Rusia. Manifestanții au fost săldați rapid de forțele de ordine.

Oligarhii ruși pare că se tem de sancțiunile impuse de Occident după războiul din Ucraina.  Mikhail Fridman, coproprietar al Alfa-Bank, și miliardarul Oleg Deripaska, proprietarul celui mai mare producător de aluminiu din lume, au făcut apel să se înceapă cât mai repede negocierile pentru pace. Doi dintre cei mai cunoscuți miliardari ruși, Oleg Deripaska și Mihail Fridman, cer încetarea conflictului declanșat de invazia ordonată de președintele Vladimir Putin în Ucraina, Fridman calificându-l drept o tragedie pentru populația ambelor țări.

Oligarhii ruși, care au exercitat cândva o influență semnificativă asupra președintelui Boris Elțîn, în anii 1990, se confruntă acum cu un dezastru economic după ce Occidentul a impus sancțiuni severe Rusiei în urma invaziei pe care Vladimir Putin a ordonat-o în Ucraina, scrie Reuters. Miliardarul Mihail Fridman, care s-a născut în vestul Ucrainei, spune într-o scrisoare adresată angajaților săi că acest conflict creează o prăpastie între cele două popoare slave din est, rușii și ucrainenii, care au fost „frați” timp de secole.

M-am născut în vestul Ucrainei și am trăit acolo până la vârsta de 17 ani. Părinții mei sunt cetățeni ucraineni și locuiesc în Lvov, orașul meu preferat”, arată Fridman în scrisoarea citată de Reuters. „Dar mi-am petrecut, de asemenea, o mare parte din viață ca cetățean al Rusiei, construind și dezvoltând afaceri. Sunt profund atașat de popoarele ucrainean și rus și văd conflictul actual ca pe o tragedie pentru ambele națiuni”, continuă Fridman.

Această criză va costa vieți și va afecta două națiuni care s-au avut ca frații timp de sute de ani”, subliniază Fridman. „Deși o soluție pare groaznic de îndepărtată, nu pot decât să mă alătur celor a căror dorință arzătoare este ca vărsarea de sânge să ia sfârșit. Sunt sigur că partenerii mei îmi împărtășesc punctul de vedere”, mai spune Fridman în scrisoare.

Unul dintre partenerii cei mai vechi ai lui Fridman, Piotr Aven, a participat săptămâna trecută la o întâlnire la Kremlin cu Vladimir Putin, alături de alți 36 de oameni de afaceri ruși importanți. La rândul său, oligarhul rus Oleg Deripaska are o postare pe rețeaua Telegram prin care îndeamnă la începerea negocierilor de pace „cât mai repede posibil”.

Pacea este foarte importantă”, spune Deripaska, care este fondatorul gigantului rus al aluminiului Rusal.

Lunea trecută, Deripaska se arăta încrezător că nu va exista un război între Ucraina și Rusia. Washingtonul a impus sancțiuni împotriva lui Deripaska și a altor oligarhi influenți din cauza legăturilor lor cu Putin, după presupusul amestec al Rusiei în alegerile americane din 2016.

Un alt miliardar moscovit a declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că războiul va fi o catastrofă. „Va fi o catastrofă în toate sensurile: pentru economie, pentru relațiile cu restul lumii, pentru situația politică”, a spus miliardarul.

El a dezvăluit că oligarhii care s-au adunat joi la Kremlin pentru întâlnirea cu Putin nu au comentat nimic. „Oamenii de afaceri înțeleg foarte bine consecințele. Dar cine cere părerea mediului de afaceri în legătură cu acest lucru?”, a declarat miliardarul rus citat de Reuters.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.