Putin: „Acțiunile regimului de la Kiev nu au altă definiție decât cea de CRIMĂ împotriva umanității. O să prezint o analiză a evoluției situației din lume”

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat drept genocid politica autorităților de la Kiev împotriva locuitorilor din Donbass și a declarat că este nevoie de o reglementare juridică adecvată și flexibilă pentru a preveni astfel de crime împotriva umanității, transmite agenția rusă de stat Tass. În discursul său adresat participanților la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg, Putin a făcut apel la un dialog deschis pentru a dezvolta o „reglementare juridică adecvată și flexibilă” pe teme vitale, numind printre acestea agenda climatică, lupta împotriva foametei, asigurarea stabilității piețelor alimentare și energetice și asigurarea stabilității strategice, menținerea regimurilor de neproliferare, îmbunătățirea situației în domeniul controlului armelor.

Toate aceste domenii necesită o reglementare juridică adecvată și flexibilă, o muncă comună minuțioasă. Și atunci nu vor mai exista crize precum cea care se întâmplă astăzi în Donbass, pentru a-i proteja pe locuitorii săi de genocid – iar acțiunile regimului de la Kiev nu au altă definiție decât cea de crimă împotriva umanității”, a declarat președintele.

Putin și-a exprimat încrederea că „doar prin respectarea constantă a dreptului internațional, lucrând pe o bază colectivă, este posibilă rezolvarea celor mai complexe probleme cu care se confruntă lumea și asigurarea unei dezvoltări stabile, durabile și progresive a tuturor statelor”.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că intenționează să dedice unul dintre următoarele sale discursuri publice unei analize a evoluției situației din lume.

„Consider că este necesar să dedic unul dintre următoarele mele discursuri [unei analize a evoluției situației din lume]”, a declarat prețedintele rus, vorbind la sediul Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse cu ocazia centenarului serviciilor secrete interne.

Ultima dată când Putin a prezentat o analiză pe larg a fost când a anunțat și invazia din Ucraina, pe care Rusia o numește o „operațiune militară specială”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.