Putin a IZBUCNIT într-o discuție cu cancelarul Germaniei, Scholz: „Aceste crime de război au fost IGNORATE de Occident”

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a plâns în legătură cu atacurile ucrainene din estul Ucrainei, în cursul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Olaf Scholz, vineri, potrivit unui comunicat al Kremlinului citat de dpa. Potrivit Moscovei, tiruri ucrainene de rachetă au vizat zone rezidenţiale din oraşele Doneţk şi Makivka, rezultând un „număr semnificativ de victime civile”. „Aceste crime de război au fost ignorate de Occident”, se arată în comunicat.

Dpa menţionează că aceste afirmaţii nu au putut fi verificate independent, amintind totodată că Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, a fost acuzată în mod repetat că vizează în mod deliberat ţinte civile. Cancelarul Scholz, care a iniţiat convorbirea telefonică, a insistat pentru încheierea unui armistiţiu cât mai curând posibil, a mai consemnat comunicatul.

Preşedintele Putin a susţinut că se face tot posibilul pentru evitarea victimelor civile, dând ca exemplu crearea de coridoare umanitare pentru a-i evacua pe localnicii din zonele unde au loc lupte.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *