Putin a dispus: Vaccinare în masă pentru toți rușii, de săptămâna viitoare

Rusia va începe vaccinarea în masă de săptămâna viitoare, la ordinul lui Vladimir Putin. Președintele rus vrea ca întreaga populație să fie imunizată cât mai repede cu vaccinul dezvoltat de țara sa, pe care îl numește „cel mai bun”:

Cer lansarea unei vaccinări în masă a întregii populaţii începând de săptămâna viitoare. (…) Vaccinul rus este cel mai bun din lume”, a declarat Vladimir Putin într-o reuniune a guvernului rus în regim de videoconferinţă, informează Reuters şi AFP.

Rusia, care se plasează pe poziţia a patra în lume ca număr al cazurilor de COVID-19, a început în luna decembrie vaccinarea pe scară largă contra acestei boli. Vicepremierul Tatiana Golikova a afirmat că începând din 18 ianuarie autorităţile ruse vor fi pregătite să extindă programul de vaccinare. Până acum, Rusia a vaccinat peste un milion de persoane. Rusia nu a impus niciun fel de lockdown în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, început în luna septembrie, oficialităţile de la Moscova susţinând că restricţiile punctuale sunt suficiente pentru a reduce răspândirea COVID-19, mai scrie sursa citată.Miercuri, Rusia a raportat 22.850 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce aduce la 3,5 milioane numărul total al persoanelor infectate de la izbucnirea pandemiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.