Putin a cedat cu nervii în privința serviciilor secrete: General FSB, căzut în dizgrație, a fost arestat

Reporterul de investigație Bellingcat Hristo Grozev spune că Vladimir Putin epurează serviciul secret FSB, informează Nexta. Aproximativ 150 de ofițeri care au raportat Kremlinului informații false despre starea reală a lucrurilor din Ucraina înainte de invazie urmează să cadă sub sancțiuni dure. Potrivit jurnalistului, unele dintre forțele de securitate au fost concediate, iar unele au fost chiar arestate. Grozev a mai spus că fostul șef al serviciului 5 al FSB, generalul colonel Serghei Beseda, a fost arestat. El spune că oficialul rus a fost transferat într-un centru de arest preventiv și reținut sub un nume fals.

Informația apare și în contextul în care CNN a relatat în weekend că Putin a pus, pentru prima dată, un singur ofițer militar la conducerea invaziei din Ucraina, care până acum a fost afectată de o strategie proastă, probleme de aprovizionare, indisciplină și moral scăzut în rândul trupelor.

Grozev este un jurnalist de investigație bulgar, expert media și investitor media, care se concentrează pe amenințările la adresa securității sau operațiunile clandestine extrateritoriale. Investigațiile sale cu privire la identitatea suspecților în cazul otrăvirii cu agent Novichok din 2018 în Marea Britanie i-au adus lui și echipei sale Premiul European de Presă pentru Jurnalism de Investigație. Grozev este cunoscut pentru că folosește pentru investigații date din surse deschise, social media, alte date disponibile. Cu sediul la Viena, el este autorul unor investigații care au identificat, printre altele, doi ofițeri ruși de rang înalt legați de doborârea zborului 17 al Malaysia Airlines în 2014, ofițeri GRU implicați în complotul de lovitură de stat din 2016 din Muntenegru, cele trei cazuri de otrăvire a suspecților Serghei și Iulia Skripal în 2018 și otrăvirea lui Alexei Navalny în 2020.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *