Puteri sporite de la Primăria Constanța pentru Poliția Locală. Amenzile pentru călătorii frauduloși din mijloacele de transport în comun pot fi plătite cu cardul prin POS

De ceva vreme Poliția Locală din Constanța derulează o adevărată campanie de control a firmelor de transport în comun și taxi care își desfășoară activitatea în municipiu. De asemenea, polițiștii locali i-au luat la ochi inclusiv pe cei care și-au făcut prostul obicei de a circula fără bilet sau abonament cu mijloacele de transport ale RATC. Pentru a eficientiza și mai mult activitatea, polițiștii locali au solicitat modificarea și completarea a două hotărâri ale Consiliului Local nr. 44/2004 – privind serviciile regulate de transport public local de călători și nr. 464/2003 – privind transportul de persoane sau bunuri în regim de taxi. Potrivit șefului Poliției Locale Constanța, Tudorel Dogaru, este vorba de introducerea în cele două hotărâri a mai multor paragrafe. Concret, de acum înainte, constatarea contravențiilor se poate face și cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare.

Practic, agenții din Poliția Locală Constanța vor putea purta camere de luat vederi atunci fac controale în trafic, iar în acest fel nu mai este nevoie de prezența unui martor asistent. O altă modificare importantă vizează introducerea în cele două hotărâri a unui paragraf prin care amenzile contravenționale în cuantum de până la 2.500 de lei se pot încasa pe loc dacă contravenientul poate achita pe loc agentului  constator jumătate din minimul amenzii prevăzute în cele două HCL. Noutatea în acest caz este că cei prinși în off-side pot achita amenda prin POS.

„Am preluat procedura din Codul Rutier, am zis să simplificăm puțin legislația ca și procedură, iar încasarea amenizilor să se poată face și prin POS, iar cetățeanul să plătească direct cu cardul bancar și să nu mai fie nevoit să stea la cozi la ghișee“, a declarat directorul Poliției Locale Constanța, Tudorel Dogaru, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Poliția locală taie în carne vie! Numărul constănțenilor sancționați, în creștere seminificativă

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*