Purtarea măștii în școli va fi ATACATĂ în instanță. Av. Urban: „Guvernul să DEMONSTREZE cu studii științifice eficiența lor”

Luni, 13 septembrie, elevii se întorc în bănci. Și acest an nou școlar începe cu o serie de măsuri sanitare, restricții și alte reguli, cum ar fi obligativitatea purtării măștii de protecție în interior. În acest sens, avocatul Iulian Urban – cunoscut ca opozant al măsurilor guvernamentale de protecție sanitară, va acționa statul în judecată. Iulian Urban nu vede o justificare medicală prin această măsură și așteaptă să se confrunte cu guvernul în instanțele de judecată:

Marti voi depune la instanta actiunea prin care voi contesta masura purtarii mastii de catre copiii in scoli, atata timp cat Min. Educatiei nu a afisat public nici un studiu medical international , care sa fie omologat in Romania, si conform caruia:[1] inlocuirea mastilor textile cu cele chirurgicale pentru copii, se justifica medical [ adica anul trecut si-au batut joc de copii cand le-au permis sa vina la scoala cu masti textile?…sau isi bat joc acum de banii parintilor?..][2] purtarea mastilor impiedica transmiterea sar-cov 19. Daca alti parinti nu vor sa faca nimic, incerc eu sa fac. Am fost REFUZAT de alti 74 de parinti care au spus ca mai bine isi trimit copiii cu masti la scoala decat sa se judece cu statul roman. Eu vreau doar atat : sa vina in instanta Guvernul sa DEMONSTREZE cu studii medicale internationale, cat de eficiente sunt mastile astea purtate de copii. Sa ne rugam Bunului Domn Dumnezeu sa dea lumina, curaj, demnitate si intelepciune judecatorilor care vor solutiona acest dosar. Am peste 50 de studii si grafice care arata ca mastile nu ajuta la nimic si le voi depune la instanta! Sa vad cu ce va veni in contraargument si contraproba Ministerul Educatiei”, a transmis Iulian Urban.

CITEȘTE ȘI:

https://tomisnews.ro/av-iulian-urban-loveste-din-nou-carantinarea-lui-arafat-la-revenirea-din-gecia-anulata-in-instanta/
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

6 comentarii la „Purtarea măștii în școli va fi ATACATĂ în instanță. Av. Urban: „Guvernul să DEMONSTREZE cu studii științifice eficiența lor”

 • sâmbătă, 18 septembrie 2021 la 19:40
  Legătură permanentă

  “Avocatul Iulian Urban – cunoscut ca opozant al măsurilor guvernamentale de protecție sanitară va acționa statul în judecată” deoarece el “nu vede o justificare medicală prin obligativitatea purtării măștii de protecție în interior”.
  Acest avocat se pare ca a uitat ca “o justificare medicala” poate fi exprimata doar de un expert in MEDICINA – adica un medic!
  Acest domn avocat ar trebui sa ia in considerare si cantitatea arhisuficienta de dovezi acumulate de-a lungul anilor, dovezi care demonstreaza dincolo de orice dubiu ca ca purtarea CORECTA a mastii chirurgicale REDUCE sansele transmiterii infectiilor pe cale aeriana.

  Exista un motiv pentru care tot personalul in sala de operatii este OBLIGAT de multe decenii sa poarte masti chirurgicale pe tot parcursul operatiilor. Motivul este ca purtarea mastii chirurgicale REDUCE RISCUL TRANSMITERII INFECTIILOR.
  Exista suficiente firme in lume, printre care si cea la care lucrez si eu, care au impus purtarea mastilor chirurgicale in timpul serviciului. Pe toata durata pandemiei numarul de oameni care s-au infectat in timpul serviciului a fost extrem de mic. Fiecare din aceste infectii a fost datorat fie purtarii incorecte a mastii fie nerespectarii regulilor de igiena.
  Dar ca sa nu fie doar cuvantul meu, iata si un link:
  https://www.youtube.com/watch?v=DNeYfUTA11s
  Aici se poate vedea ca o masca medicala are un efect protector.

  Pentru doamna Gina Banu – nici macar nu sunteti in stare sa explicati de ce poarta personalul medical masti chirurgicale dar va treziti scriind si exprimand pareri.
  Pentru informatia dumneavoastra – personalul medical poarta masti chirurgicale pentru a reduce riscul de infectie! Si exista suficiente studii si dovezi care dovedesc eficacitatea mastilor chirurgicale, motiv pentru care purtarea lor este OBLIGATORIE in timpul operatiilor.

  Răspunde
 • luni, 13 septembrie 2021 la 04:05
  Legătură permanentă

  Bravo! Susțin acest demers! Nu ar fi rău să faceți și o petiție care să fie semnată de părinți, și să o susțineți în instanță. Știu că au mai fost petiții făcute, dar nu au avut o finalitate. Fetița mea începe să urască școala din cauza măștii, și la început chiar îi plăcea.

  Răspunde
 • duminică, 12 septembrie 2021 la 21:01
  Legătură permanentă

  Nu acceptați ca, copiii voștri sa fie traumatizați cu acea cârpă la gură care nu ajută la nimic. Masca este purtata de medici numai în timpul unei operații din diferite motive. Științific, mascarada asta, nu are nici o bază legală că trebuie purtată mască, mai ales copiii care, anul trecut venise Ministrul sănătății care venea cu varianta, spălați.vă pe mâini și că este doar o gripă, și care nu agravează copiii. Placa asta s.a învechit, și acum au inventat tulpini și rădăcini de care nu mai scăpăm, dar de unde le vedeți voi măi golanilor , traiectoria?
  Minciuna asta nu mai ține, vrăjeală e ieftină,dar de când sunteți voi așa grijulii de noi și de copiii noștri?
  Băi fătălăi lor, voi care nu aveți copii și nu știți ce înseamnă noțiunea de părinte, de când vă permite5i să intrați în intimitatea noastră și a copiilor noștri?
  Noi, suntem singurii care decidem ptr. noi și viitorul copiilor. Trăiți că trântorii pe spinarea românilor și faceți figuri la ” șto” cu co.vrigul….prostimea care pune botul, sa.si dea foc, restul avem creier și gândim că nu doare.
  Cei mai nenorociți dintre pământeni
  pe care, România ia avut vreodată, sunt acești criminali, hoți, bețivi și golani.
  Să nu uitați că, mâine nu este garantat
  nimănui și că moartea este singurul lucru, cel mai sigur, de care nu o să vă ocolească!

  Răspunde
  • marți, 14 septembrie 2021 la 13:55
   Legătură permanentă

   COPILE, ȘCOALA TE VREA ÎNȚEPAT PENTRU INTERESUL TĂU SUPERIOR!
   Mâine(13.09.2021) începe școala și părinții habar n-au ce-i așteaptă. Îi așteaptă forțarea injectării copiilor, chiar fără acordul lor. Și acum o să vă explic de ce statul poate face asta și ce articole de lege acoperă mizeria care va urma. Nici nu e nevoie de o lege a obligativității capsării.
   Pentru că injectarea va fi asimilată protejării interesului superior al minorului, conform Legii 272/2004 privind protecția drepturilor copilului. Să punem cap la cap toate paragrafele care ne interesează. O să le reproduc sintetic și între ele fac constatări.
   https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/Legea-272-2004.pdf

   1. Interesul superior al copilului va prevala în toate demersurile şi deciziile întreprinse de autorităţile publice în domeniul sănătății.
   Statul trebuie să protejeze minorii împotriva abuzului sau neglijării.
   2. Prin neglijarea copilului se înţelege omisiunea, voluntară sau involuntară, a părinților de a lua măsuri care să prevină punerea în pericol a vieții, dezvoltării fizice, integrității corporale sau sănătății fizice ori psihice a minorului.
   Lipsa injectării se poate încadra la neglijare medicală, ce ziceți?
   Mai departe, ce mai spune legea?

   3. Autoritățile sunt obligate să adopte măsurile necesare de reducere a mortalităţii infantile și prevenire a îmbolnăvirilor.
   Ghici ce previne îmbolnăvirea de Covrig?
   4. Dacă există motive temeinice de a suspecta că viaţa şi securitatea copilului sunt primejduite în familie, autoritățile vor sesiza instanța pentru decăderea, totală sau parţială din drepturile părinteşti.
   E o primejdie suficientă că minorul sau familia nu sunt înțepați și se pot îmbolnăvi? Nu asta ne spun mereu?

   5. Ca urmare, copilul poate fi separat de părinţii săi, cărora li se pot limita drepturile părinteşti, printr-un plan de servicii, urmat de instituirea unei măsuri de protecţie specială a copilului.

   Un copil neinjectat poate fi oricând considerat ca abuzat sau neglijat de părinții săi și statul îl poate lua în custodie.
   Dar nici nu e nevoie să se ajungă la tribunal, fiindcă acum vine bomboana de pe colivă:

   6. În situaţia excepţională în care există riscul producerii unor consecinţe grave cu privire la sănătatea sau integritatea copilului, medicul are dreptul de a efectua acele acte medicale de strictă
   necesitate pentru a salva viaţa copilului, chiar fără a avea acordul părinţilor sau al altui reprezentant legal al acestuia.
   Deci, medicul decide ce este grav.
   De exemplu, un copil care pleacă normal de acasă dar în 6 ore i se declanșează tusea și strănutul frecvent, poate fi direct internat și nu trimis acasă, cum se făcea. Și mai ia-l de la spital, dacă mai poți!

   Toate astea există într-o lege veche, 272/2004. Abia acum o să-i vedem efectele perverse.

   Și acum să vedem cum s-au pregătit autoritățile pentru showul înțepării copiilor.
   S-au pregătit cu Ordinul comun al miniștrilor sănătății și educației 438/4.629/2021 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților.
   https://www.edums.ro/2020-2021/Anexe%20ordin%20comun%20MS%20si%20ME.pdf
   Care ce zice?

   ”Evaluarea stării de sănătate, realizată prin serviciile de asistență medicală școlară, are în sarcină efectuarea imunizărilor în situații epidemiologice speciale, stabilite prin ordin al ministrului sănătății, cu respectarea legii drepturilor pacienților (… ) și inițierea măsurilor de control și combatere a bolilor transmisibile, după caz.”

   Și ce atribuții are medicul școlii, ăla care poa să aplice elevului proceduri fără acordul părinților, în situațiile pe care le consideră el grave?
   ”Raportează DSP cazurile și/sau focarele de boli transmisibile, efectuează ancheta epidemiologică în colectivitate și implementează măsurile necesare.
   Izolează suspecții de contaminare și informează conducerea unității de învățământ în vederea instituirii măsurilor antiepidemice.
   Participă la realizarea de imunizări în situații epidemiologice speciale, stabilite prin ordin al ministrului sănătății.”

   V-a ajuns? Și acum coroborați cele două acte normative.
   Concluzia: pe baza lor, lipsa inoculării poate fi considerată neglijență a părinților/tutorilor față de sănătatea copilului. Ni-l ia și ni-l capsează fără să ne întrebe, fiindcă legea le permite.
   Nu vă vine să credeți, da? E o demență, știu.
   Bine, vorbim când apar primele scandaluri.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *