Spread the love

Devine tot mai clar faptul că nu va exista o alianță electorală între PRO România și PSD în vederea alegerilor locale din acest an. Până atunci, urgența este alta: moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban, inițiată de PSD, la care PRO România, pentru succesul inițiativei, trebuie să pună umărul.

CITEȘTE ȘI:

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că „la acest moment 6-7 voturi”. Referitor la calculele PNL, care arată că PSD ar mai avea nevoie de doar 2 voturi, Ciolacu a explicat că „vedem la momentul începerii sesiunii parlamentare” (1 februarie – n.r.). Totodată, Ciolacu a spus că nu a discutat încă cu cei de la PRO România și nu are nici semnale publice, nici personale privitoare la raportarea parlamentarilor conduși de Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI:

Probabil nici nu va exista un astfel de semnal și, cel puțin în aceste zile, răspunsul PRO România este unul foarte clar: negativ! De altfel, Victor Ponta a anunțat luni că parlamentarii partidului nu vor semna o moţiune de cenzură dacă e pe subiectul alegerii primarilor dintr-un tur sau două tururi, ci doar o moţiune pe teme sociale sau economice.

„PSD este în criză politică. UDMR este în criză politică. Noi am susținut alegerea primarilor în două tururi și mergem pe asta. Cu o floare nu se face primăvară (pierderea alegerilor la PSD Dâmbovița de către Rovana Plumb – n.r.) și, să fim serioși, PSD Dâmbovița nu e chiar cea mai reprezentativă, puternică, filială a PSD. Deși tot susțin ei că se reformează, discutăm despre aceiași oameni care și-au făcut selfie cu Dragnea, cu Dăncilă. UDMR vrea (moțiune de cenzură – n.r.) pentru că riscă să își piardă 50% din primari. La ora asta, astăzi, e foarte clar: nu votăm moțiunea de cenzură!”, a spus deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *