Pumnul în gură pus presei maghiare legitimează „naționalismul” românesc? Mă declar NAZIST, exact ca Fritz Gerlich!

După închiderea publicației Népszabadság, un alt ziar cu tradiţie îşi încetează activitatea în Ungaria. Magyar Nemzet a apărut pentru prima dată la data de 25 august 1938 şi a avut ultima apariție astăzi, 11 aprilie 2018. Concomitent a încetat și emisia postului de radio Lánchíd, iar canalul de televiziune Hír TV îşi reduce numărul de angajaţi…

Înainte să vorbim de publicații, vorbim de țară: Ungaria! Adică, aceeași Ungarie a lui Viktor Orban care a fost constant în ultimii zeci de ani susținută frenetic, aproape bolnăvicios, de diaspora și toate ONG-urile acestei sclezore maghiare antiromânești pe toată planeta, inclusiv Washington! Scleroza maghiară s-a trezit că, astăzi, în Budapesta, au fost interzise… scrisul și ideea!

În extremista Românie, scrisul și ideea încă există…

Acum vreo doi ani, subsemnatul, aflat în plin măcel mediatic și ideologic cu moscovitul Constanței, ofițerul KGB-ist, falimentaro-securist, Gabriel Comănescu, întrețineam socializări cu conducerea Novaia Gazeta (Legenda presei democratice rusești din 1993), care se pregătea în 2016 să pățească ceea ce a pățit azi Nemzet. Susținută financiar, în final, de un singur politician rus mai sufletist, Novaia s-a dus pluită de sfluet, ceea ce înseamnă că nici măcar gluma opoziției nu mai există în democratica Rusie, proaspăt câștigată de un tânăr ambițios de perspectivă: Vladimir Putin!

În fine, trecem de la capitolul porcilor actuali, la istoria care are prostul obicei să se repete… Prin anii 1930, exista un tânăr la fel ca cei doi sclerozați din ziua de azi, menționați mai sus: Putin și Orban. Se numea Adolf! În perioada Republicii de la Weimar, a existat, din greșeală, un om: Fritz Gerlich! Naționalist, familist, jurnalist… Fascinat de ascensiunea lui Adolf, s-a apropiat foarte mult de el… Doar că Adolf nu voia idei, națiune, dezvoltare. El voia scleroză și răzbunare de proporții mondiale, Versailles fiind ordinea de zi!

Nazistul Gerlich s-a prins de șmecherie și a apelat la tactica jurnalistică: demența dictatorială trebuia să dispară și jurnalistul s-a alăturat liderilor politici democrați. Nazistul de dreapta Gerlich a fost nevoit să stea la masă cu politicianul Gustav Ritter von Kahr, care nu doar că a fost de acord, ci s-a oferit frenetic să îl susțină financiar pe Gerlich să își scrie articolele… în ziarul… clandestin… la editura… nazistă! Tânărul ambițios și fascinator de națiune, Adolf, a câștigat alegerile și a intrat cu bocancul în editură. Și în Gerlich. Și în von Kahr. Și în Germania. Și în LIBERTATE!

„Nu e vorba de libertate, nu e vorba de muncă, nu e vorba de politică, e vorba de viața ta! Care, întâmplător, este și a mea! Oprește-te!” – soția Sophie, către Gerlich

„Dacă nu fac asta, nu voi putea să mă mai suport pe mine! Dacă nu voi mai fi eu, spune-le tu, altora, să fie curajoși, să vorbească, chiar dacă ceea ce vor zice nu este popular! Să îmbrățișeze curajul ca pe un DAR și să îl dea mai departe copiilor lor!” – Gerlich, către Sophie

Nazistul Fritz Gerlich a atins apogeul a 40.000 de cititori în plin național-socialism, la editura controlată de naziști, cu finanțare de la adversarii politici ai lui Hitler! A fost trimis în lagărul de la Dachau pe 9 martie 1933. A murit tot acolo, pe 30 iunie 1934.

De fapt, de ce contează?

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*