PSD, vot în unanimitate, pentru SUSȚINEREA lui Ciucă! Ciolacu: „Am făcut un sacrificiu…”

În cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PSD s-a votat luni în unanimitate susținerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Astfel, PSD-PNL și UDMR vor merge la consultările de la Cotroceni cu o singură variantă de premier. În cadrul ședinței, Marcel Ciolacu le-a explicat celor din PSD că Nicolae Ciucă este propunerea lui Klaus Iohannis, iar PSD ar trebui să accepte pentru delocarea crizei politice.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, în ședința Consiliului Politic Național, faptul că social-democrații au cedat funcția de premier către PNL pentru a se asigura că le revin ministerele cu ajutorul cărora vor pune în aplicare măsurile sociale din programul PSD.

Am făcut acest sacrificiu de a ceda premierul, pentru că am considerat că în acest moment este mai important să impunem pachetul social pentru a crește veniturile oamenilor ca să treacă peste această iarnă. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că alocațiile, pensiile și salariul minim vor crește în continuare. De asemenea, este nevoie urgent de un guvern pentru a da salariile medicilor și să sprijinim localitățile să asigure încălzirea la iarnă”, a spus Marcel Ciolacu, în ședința PSD.

Măsurile sociale sunt mai importante decât funcția de premier, a explicat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, după ce social-democrații au hotărât în unanimitate să-l susțină pe Nicolae Ciucă (PNL).

Ne dorim rezolvarea crizei (c.n. politice), pentru că rectificarea bugetară trebuie să se întâmple acum. (…) Pensiile trebuie plătite. PSD este responsabil și solidar cu toate categoriile sociale din România. Pensiile și salariile vor fi plătite la timp. Sigur, este o coaliție care va guverna dacă va primi votul în Parlament și atunci lucrurile sunt clare”, a spus Oprea.

Social-democraţii au următoarele ministere:


Ministerul Finanţelor
Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Economiei
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Ministerul Sănătăţii
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale
Ministerul Culturii
Ministerul Tineretului şi Familei

PSD va mai avea o funcţie de ministru, respectiv secretarul general al Guvernului, a precizat Oprea.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *