PSD sună adunarea pentru forţele de stânga. Dobre: „PRO România Constanța nu poate să facă alianță cu Partidul Stroe-Dumitrache”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că PSD va mai avea „de plătit” de pe urma a ceea ce numeşte „inconsecvenţe din trecut” şi a unor „incompetenţi” din partid.

Încă este asociat cu imaginea unor inconsecvenţe făcute în perioada trecută, nu neapărat toate datorându-se lui Liviu Dragnea, dar unor oameni incompetenţi aduşi acolo, a unor măsuri gen Ordonanţa 13 şi alte lucruri. Vom mai avea de plătit pentru acest lucru. Încă nu s-a terminat plata, mai ales că nu putem greşi. De câte ori greşim, cea mai mică greşeală se asociază cu o greşeală mare din trecut. Deci, mai avem încă de lucru”, a spus Vasile Dîncu.

El a precizat că procentele PSD în ceea ce priveşte intenţia de vot vor creşte pe măsură ce partidul va integra tot mai mult zona de tineri, va aduce oameni noi.

Consiliul Naţional va avea oameni care nu sunt membri de partid: experţi din societatea civilă, simpatizanţi de stânga, deci vom avea chiar funcţii pentru aceşti oameni. (…) În opoziţie îţi vin oameni serioşi, în opoziţie poţi doar să modernizezi în partid”, a declarat Vasile Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD afirmă că PSD îşi propune înfiinţarea unei „platforme” de stânga care să reunească în jurul său formaţiunile din această zonă politică, inclusiv PRO România, fără a proceda la absorbţii de partide mici, ci PSD având rolul de „dirijor” al stângii politice. El consideră că „foarte mulţi” dintre cei care plecat din PSD către PRO România revin acum în partid, subliniind că şi PSD şi PRO România au pierdut de pe urma faptului că cele două formaţiuni nu s-au aliat la alegerile de anul trecut.

Liderul social-democrat anunţă intenţia realizării de alianţe şi a unei „platforme destul de permisive” de stânga, în care fiecare formaţiune să îşi păstreze identitatea, în care PSD să fie „un dirijor al stângii şi „partidul fundamental”, însă fără a proceda cum s-a procedat în trecut, când partide mari au absorbit formaţiuni politice mici.

Cultivăm şi vom cultiva, cu siguranţă, o altă filosofie de stânga. Nu suntem noi singura stângă din România este o aroganţă prea mare să spui că tu eşti singurul de stânga, ăla-i singur de dreapta, ne lăudăm noi pe noi. Vreau să construiesc un bloc şi vom construi, împreună cu celelalte partide, un bloc de stânga pentru următoarele alegeri. Ecologiştii peste tot vin în această zonă. Am avut şi vom avea apropieri de ecologişti, de verzi, de cei din zona noastră. Mai sunt partidele mai mici de stânga”, a explicat Dîncu.

Din perspectiva PRO România Constanța, coordonatorul formațiunii locale, Mircea Titus Dobre, ne-a precizat că propunerea poate fi o sabie cu două tăișuri, adică ori este o chestiune serioasă, ori PSD doar vrea să acapareze aleșii locali ai PRO România. Totodată, Dobre ne-a precizat că PRO România Constanța nu poate să facă alianță cu PSD – Partidul Stroe-Dumitrache din județul nostru:

Nici pro, nici contra, depinde dacă vor să facă acel pol numai pentru a-și face anumite majorități cu aleșii locali de la PRO România, nu aș fi de acord în acest caz. Dacă vor să fie o chestie serioasă, nu depinde doar de el (Dîncu – n.r.), ci și de alți lideri ai PSD și care nu cred că își doresc acest lucru, cum nu au vrut nici în trecut de altfel. Dacă vorbim strict particular la ce se întâmplă la Partidul Stroe – Dumitrache Constanța – aici nu există PSD, e doar un partid pe persoane fizice. Când abordezi așa ceva, trebuie s-o faci la nivel național, dar și să ai cu cine la nivel județean. PRO România Constanța nu poate să facă echipă cu cei doi de la Constanța de acum – Stroe și Dumitrache. Cei care ar putea asigura conducerea PSD Constanța se pare că mai sunt doar doi, care sunt și parteneri de afaceri de altfel, au făcut SRL-ul lor”, a spus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.