PSD și PRO România au semnat „un fel de acord post-electoral”, la consiliile locale și județene

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că în urmă cu câteva zile a semnat cu președintele PRO România, Victor Ponta, „un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral”.

Ciolacu a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti, că este „pentru prima oară de 30 de ani când decizia a fost ca fiecare organizaţie să-şi facă singuri alianţele locale”.

Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral. Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional pentru a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice, pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei”, a declarat Ciolacu.

Consiliului Politic Naţional al PSD a stabilit, la şedinţa de marţi, că partidul nu va face alianţei cu nicio altă formaţiune politică la alegerile parlamentare din 6 decembrie, declarau surse social-democrate pentru News.ro. Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu PRO România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale. El a adăugat că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat.

Președintele PSD consideră că cel mai important este ca cetăţenii să iasă la vot pe 27 septembrie, indiferent de opţiunile politice, pentru a desemna cei mai potriviţi aleşi locali.

Pe 27 septembrie, cel mai bine oamenii să meargă la vot şi să-şi hotărască singuri reprezentanţii, indiferent de opţiuni. Cei aleşi să fie reprezentativi pentru localităţile dumneavoastră şi nu în ultimul rând pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Piteşti”, a mai declarat Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.