PSD și PNL anunță premierul: „Mergem cu această propunere la preşedintele României”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că speră ca la negocierile de duminică să se discute şi despre propunerea de premier, iar apoi această propunere să fie prezentată preşedintelui Klaus Iohannis. Întrebat când crede că s-ar putea finaliza negocierile, Cîţu a declarat: „Eu credeam că ieri, sper să fie astăzi”. Florin Cîţu a fost întrebat, duminică, dacă s-a ajuns la un consens în legătură cu persoana viitorului premier şi a declarat: „Nu am ajuns la aceste discuţii, v-am spus că trebuie să ne înţelegem întâi pe partea de guvernare, pentru că de aici pornim. După ce avem un program de guvernare cu care toţi suntem de acord putem să discutăm şi despre ministere şi despre…”.

Eu sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier şi apoi să mergem cu această propunere la preşedintele României”, a mai adăugat Cîţu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, duminică, la finalul rundei de de negocieri cu PSD, că sunt mai multe variante de premier şi că liderii celor două partide vor prezenta aceste variante preşedintelui Klaus Iohannis, apoi vor fi făcute publice.

În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele. Cel mai bine, decât să apară tot felul de de informaţii pe surse, când ajungem la o concluzie, vom prezenta”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la finalul şedinţei cu liderii PSD.

Despre o eventuală întâlnire a liderilor PSD, PNL şi UDMR cu prşedintele Klaus Iohannis, care să medieze discuţia despre persoana premierului, Cîţu a declarat: „Eu am văzut mesajul public al preşedintelui Klaus Iohanns care a spus clar să ne înţelegem noi şi apoi să mergem la preşedintele Klaus Iohanis”.

Întrebat când va avea loc întâlnirea cu preşedintele, Cîţu a răspuns „încă nu avem o dată”. Întrebat, de asemenea, când se va tranşa problema premierului, liderul PNL a răspuns că în perioada următoare. „Astăzi, mâine, poate în zilele următoare”, a declarat Cîţu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.