PSD și PMP nu se mai înțeleg în Consiliul Județean? Reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia, OPRITĂ! Țuțuianu: „O facem pe fonduri europene!” Palaz: „Nu cred în spiriduși!”

Pe 20 martie, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, anunța, în premieră, faptul că Teatrul de Vară Mamaia va fi reabilitat. Timpul a trecut, vicepreședintele CJC Claudiu-Iorga Palaz s-a alăturat ideii și s-a apucat de treabă, căutând proiectanți, iar proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți reabilitării obiectivului a fost supus votului, miercuri, în plenul CJC.

CITEȘTE ȘI:

Până la proiectul în cauză, au avut loc lupte intense politice între PSD, PNL, PMP și, pe alocuri, ALDE, diverse proiecte fiind adoptate și respinse într-un debandadă și revanșe cum rar au fost văzute în Consiliul Județean. Într-un final, s-a ajuns și la proiectul privind reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia, iar Palaz a prezentat un film și a avut și o… explicație:

„Vin astăzi cu proiectul fără copertină, pentru că costurile sunt de aproape un milion de euro, cu tot cu proiectare, execuție… Copertina se poate monta după aceea, pentru că se montează niște cuzineți, avem și materialele, poate peste câțiva ani o să fie altă tehnologie. Dar, eu cred că este un început pentru că reușim să începem să reabilităm. În preț intră renovarea subsolului, a cabinelor artiștilor, sigla chiar s-a păstrat din perioada din care s-a făcut. Am cerut proiectantului să facă îmbinarea la 45 de grade, pe plăci fixe și regulate în ceea ce privește fața teatrului și să nu dăm posibilitatea celui care câștigă să ne trezim cu fel și fel de pietre care nu ar da un aspect bun, luate de la en-gros. Cred că este un proiect frumos pentru Constanța, știu că nu sunt bani la această dată foarte mulți, dar măcar putem să demarăm pentru a face ceva. Să dea Dumnezeu să fie bani să punem și copertină”, a spus Palaz.

Deși, inițiatorul de facto al proiectului a fost Țuțuianu, acesta s-a abținut la vot, alături de toți consilierii județeni PSD, explicând abordarea:

„Îl vom pune pe ordinea de zi în septembrie, deoarece am avut discuții la Ministerul Dezvoltării pentru a nu cheltui din banii CJC, ci să obținem fonduri europene sau de la Compania Națională de Investiții. Dacă nu reușim până în septembrie să obținem fonduri nerambursabile, consilierii PSD vor vota pentru și vom face acest proiect din banii CJ”, a spus Țuțuianu.

Replica lui Palaz nu s-a lăsat așteptată:

„Mai credem în spiriduși? Eu îmi doresc acest proiect, am așteptat când domnul ministru al Culturii a venit în Constanța și a spus că va aloca bani și a venit vara și nu a alocat bani. Mi-aș dori să fie fonduri nerambursabile, dar nici nu vreau să așteptăm degeaba două luni… dar, dacă este voința consilierilor, eu o respect, dar nu cred în spiriduși!”, a spus Palaz, evident dezamăgit.

S-au înregistrat 17 voturi de abținere, ale PSD și ALDE (doi consilieri) și tot 17 pentru – ale PMP și PNL, iar liberalii au speculat momentul de supărare între PMP și PSD și au răsucit cuțitul prin vocea consilierului George Niculescu:

„Iau act cu mâhnire de această investiție pe care Consiliul Județean ratează să o pună în practică”, a spus, ironic, Niculescu.

Potrivit proiectului de hotărâre privind reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară Mamaia, valoarea totală a investiției se ridica la peste 6 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *