PSD și ALDE, împreună sau separat la europarlamentare? Vișan (PSD Constanța): „Clar, liste separate!” Popa (ALDE Constanța): „Încă nu s-a stabilit!”

Încet-încet, partidele politice intră în febra alegerilor europarlamentare. Peste tot se discută, se negociază, se țipă și se reproșează pe marginea întocmirii listelor de candidați, iar PSD și ALDE, aflate la guvernare, nu fac notă discordantă. Tocmai pentru că sunt împreună la guvernarea țării, se pune problema dacă și la europarlamentare vor merge de braț.

La PSD, pleacă din pole position nume precum Rovana Plumb, după plecarea Corinei Crețu la PRO România, Claudiu Manda (șeful comisiei parlamentare de control a SRI), primarii de sectoare ale Capitalei Daniel Florea sau Robert Negoiță, dar și Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene și fost europarlamentar, susținut de PES Activists ș.a.m.d.

Social-democrații s-au cam săturat de alianța cu ALDE?

PSD speră la 10-12 europarlamentari, iar la ultimele euroalegeri, din 2014, social-democrații au mers cot la cot cu UNPR și fostul PC și au obținut astfel nu mai puțin de 16 mandate. Anul acesta vor merge, la fel, într-o alianță? Deputatul constănțean social-democrat, George Vișan, crede că, cel mai probabil, se va merge pe liste separate.

„Nu! Au mai fost discuții și se va merge pe liste separate! Nu avem nici o alianță legată de lucrul acesta, de candidați la europarlamentare. Nicidecum (vreo supărare – n.r.), nici măcar speculație. Există listă de europarlamentari și la ei. Au europarlamentari care sunt foarte activi și ar fi păcat să nu își consolideze poziția lor în zona politică”, a spus George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

PSD și ALDE fac parte din familii europene diferite. Potrivit coordonatorului județean al ALDE Constanța, senatorul Ion Popa, social-democrații se grăbesc să tranșeze discuția, care rămâne încă pe tapet. Dacă la PSD e vorba de liste separate, ALDE ar dori… împreună.

„Încă nu s-a stabilit, este o discuție, sigur că sunt lucruri bune în chestiunea asta și sunt lucruri care, mă rog, împotriva candidaturii pe liste comune. Lucrurile bune sunt în legătură cu faptul că e un mesaj important, mai ales acum că e vorba de o coaliție, să nu ne punem în poziții divergente în campania electorală, e un semnal pentru alegerile prezidențiale, unde dorim să avem un candidat comun. Iar, lucrurile care sunt de luat în seamă la o candidatură pe liste comune, printre ele, se numără și faptul că facem parte din familii diferite, noi suntem în ALDE, PSD în grupul socialiștilor. Nu știu cum calculele electorale, dacă obținem mai mulți europarlamentari pe liste comune sau candidând separat, ALDE propunându-și un număr de 5-6 europarlamentari. Cam așa ar fi o scurtă analiză a candidaturii la europarlamentare”, a spus Ion Popa, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *