PSD se pregătește de parlamentare: FUZIUNE cu ALDE, s-a RUPT protocolul cu UNPR, Firea deschide lista la Senat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că va face parte din lista de parlamentari la alegerile din decembrie.

„O să îmi permit acest lucru să candidez la Buzău, la lista de parlamentare. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul 1, asta este. Da, locul 1 la Senat pe Bucureşti, doamna Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional de luni.

Chestionat dacă îşi va asuma un anumit scor la parlamentare, liderul PSD a replicat:

„O să avem discuţii cu fiecare organizaţie care îşi asumă un anumit scor. În funcţie de cum şi-au asumat organizaţiile scorul politic, o să vin şi eu să îmi asum. E un pic prematur. Ne vom organiza să fie primul partid în continuare, ca şi la locale”.

Gabriela Firea, primarul în funcție al Capitalei, va deschide lista PSD București, pentru Senat. Gabriela Firea a anunțat că va candida la funcția de senator imediat ce a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei.

Ciolacu a mai spus că a avut discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind o eventuală fuziune între cele două formațiuni politice: „Am avut aceste discuții”.

Întrebat în continuare dacă ar putea exista o fuziune a PSD cu ALDE sau PPU-sl, liderul social-democraţilor a replicat:

Sunt discuții cu toată lumea în ceea ce privește fuziuni, nu mai avem alianțe. Am avut multe discuții cu domnul Tăriceanu și-l respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn, tot respectul… am avut aceste discuții (n.r. despre fuziune PSD – ALDE)”, a mai spus Marcel Ciolacu.

PSD, cu unanimitate de voturi, au decis să nu reconfirme protocolul de coaborare cu UNPR, semnat de Viorica Dăncilă, potrivit căruia PSD trebuia să cedeze trei senatori și cinci deputați formațiunii condusă de Gabriel Oprea. Conducerea lărgită a PSD a votat, luni, în unanimitate, desființarea protocolului încheiat de fosta conducere a partidului, în preajma alegerilor prezidențiale de anul trecut, prin care social-democrații se angajau să ofere UNPR 8 locuri în viitorul Parlament.

„Era un protocol din noiembrie anul trecut, semnat de dna Dăncilă cu dl general Oprea, de a ceda PSD 3 senatori și 5 deputați în listele PSD şi Departamentul de Apărare Naţională. Cu unanimitate de voturi, colegii au decis să nu reconfirmăm acest protocol”, a mai spus Ciolacu.

Consiliul Politic Naţional al PSD a validat, luni, lista candidaților formațiunii la alegerile parlamentare, pentru locurile rezervate reprezentanților Diasporei. În actualul mandat, social-democrații nu au obținut nici un mandat de parlamentar în circumscripția din străinătate.

Candidații PSD pentru cele 4 mandate de deputați de Diaspora:

  1. Emil CIUBOTARIU (Vicepreședinte PSD ITALIA)
  2. Andrei MURARIU (Președinte PSD ITALIA)
  3. Antoniu TUDOR (Secretar PSD FRANȚA)
  4. Mihaela BULZ (Președinte OFSD FRANȚA)

Candidații PSD pentru cele două mandate de senatori de Diaspora:

  1. Nicoleta NEAGOE (Președinte PSD SPANIA)
  2. Florin BOGDAN (Președinte PSD Anglia)

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.