PSD s-a RĂZGÂNDIT: NU mai vrea demiterea lui Popescu (Energie). Ciolacu: „Sunt tot mai puţine atacuri. Cred că românii aşteaptă de la noi soluţii”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că a constatat tot mai puţine atacuri în coaliţie între reprezentanţii PNL şi PSD, el precizând că românii aşteaptă soluţii, în special legate de problemele privind facturile la energie. Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Frumos, judeţul Iaşi, dacă este respectat acordul din coaliţie privind încetarea atacurilor între reprezentanţii PNL şi PSD, Ciolacu a precizat că „sunt tot mai puţine atacuri”.

Cred că românii aşteaptă de la noi soluţii… şi am venit cu ele în coaliţie, fiind promovate în Guvern în zona de energie. Continui să cred că cea mai importantă problemă rămâne problema energiei, dar trebuie să venim şi cu ce urmează după rezolvarea acestei probleme. Este necesar dialogul cu partenerii sociali, pentru că realitatea o iei de la partenerii sociali, indiferent cât de profesionist ai fi tu”, a afirmat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

El a precizat că a făcut în cursul dimineţii o vizită la fabrica de medicamente Antibiotice Iaşi, apoi a mers la un producător de carne, iar după-amiază a purtat discuţii cu fermierii ieşeni, la aceste întâlniri fiind prezenţi şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, şi cel al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

ciolacu 1

„Ne ţinem promisiunile şi într-un moment complicat pentru România am angrenat profesioniştii din partid, dar şi partenerii sociali”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a avut, joi seară, o întâlnire la Iaşi cu şefii organizaţiilor PSD din Moldova, iar în cursul după-amiezii de vineri se va întâlni cu primarii PSD din judeţul Iaşi. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, întrebat despre o eventuală demisie a ministrului Energiei Virgil Popescu solicitată de unii reprezentanţi ai PSD, că evaluarea miniştrilor o face premierul.

Evaluarea miniştrilor nu o face coaliţia, asta dacă vrem să trăim într-o ţară normală. Evaluarea miniştrilor o face primul-ministru. Dacă premierul face o evaluare şi vine cu ea în coaliţie, eventual facem alte propuneri sau alte discuţii. Dar într-o logică administrativă şi într-o ţară europeană normală cam aşa se întâmplă. Există păreri, dar decizia aparţine întrotdeauna primului-ministru”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută în localitatea ieşeană Târgu Frumos, relatează News.ro.

Ciolacu a precizat că va cere colegilor din PSD să voteze împotriva moţiunii simple pe care USR a depus-o în Parlament împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

La moţiunea simplă vom stabili poziţia PSD. Facem parte din coaliţie şi categoric vom vota împotrivă. Aşa voi propune colegilor mei”, a adăugat Ciolacu.

Cât priveşte cererea de demisie a ministrului Muncii Marius Budăi, venită din partea unor reprezentanţi PNL, Ciolacu a spus că nu a auzit despre o asemenea solicitare. Liderul PSD Marcel Ciolacu a adăugat că ministrul Budăi face ce scrie în programul de guvernare, dar face şi ce a promis PSD.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *