Spread the love

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că „atributul organizării alegerilor, responsabilitatea pentru toate aceste alegeri, este a Guvernului şi, mai nou, a preşedintelui României care îşi doreşte aceste alegeri”.

Voi respecta legislaţia în vigoare şi deciziile Curţii Constituţionale pe care nu le discut, le pun în aplicare. (…) Nu cereţi ca Opoziţia să decidă ce se întâmplă cu alegerile. Trăim într-o democraţie normală şi într-un stat european”, a mai spus Ciolacu atunci când a fost întrebat de ziariști ce va face PSD în condițiile în care CCR a spus că legea prin care Parlamentul și-a arogat puterea de a decide data alegerilor este constituțională.

Nu aşteptaţi de la PSD să ia o decizie politică în funcţie de cum îi convine partidului. Decizia o să o luăm în funcţie de evoluţia şi de părerea specialiştilor. (…) Cred că nu mai este nimeni normal la cap ca prioritatea României să fie alegerile parlamentare. Asta a fost declaraţia mea şi mi-o menţin. La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu a declarat joi că este de acord cu propunerea preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, de a se organiza consultări la Palatul Cotroceni pentru a se ajunge la un consens în privinţa datei alegerilor.

Aceste consultări trebuiau făcute de către preşedintele României, nu preşedintele PNL, de mult timp, şi nu numai în ceea ce priveşte alegerile, ci şi gestionarea pandemiei şi criza economică. De fapt ăsta este rolul preşedintelui României conform Constituţiei, nu conform părerilor mele. (…) Este o diferenţă foarte mare acum între PSD şi PNL şi preşedintele României. (…) Nu aşteptaţi de la PSD să ia o decizie politică în funcţie de cum îi convine partidului. Decizia o să o luăm în funcţie de evoluţia şi de părerea specialiştilor. (…) Cred că nu mai este nimeni normal la cap ca prioritatea României să fie alegerile parlamentare. Asta a fost declaraţia mea şi mi-o menţin. La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri. (…) Ce am reţinut eu din discursul preşedintelui este că îşi doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să discuţi de un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot. Parlamentul legitim este când este ales de o mare majoritate a românilor. Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi mai ales explicaţii pentru gestionarea atât de dezastruoasă a pandemiei”, a mai spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *