PSD ridică steagul moțiunii de cenzură, PRO România chemat pe baricade. Dobre: „Momentan nu luăm nici o hotărâre”

Președintele interimar al PSD a declarat zilele trecute că PSD va depune o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară care va începe pe 1 februarie. Însă, aceasta nu va fi depusă mai devreme de luna martie, pentru că la sfârșitul lunii februarie este programat Congresul PSD, unde se alege conducerea partidului. Ciolacu a punctat faptul că Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, cei care au pus umărul decisiv la demiterea Vioricăi Dăncilă, ar putea contribui în același fel pentru debarcarea lui Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Social-democrații consideră că alegerile anticipate sunt o greșeală, întrucât România nu este în criză politică, iar un astfel de eveniment ar fi periculos, în actualul context internațional.

Marți, 14 ianuarie, de la 13:00, va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, în care se va discuta şi despre depunerea moţiunii de cenzură de către social-democraţi în următoarea sesiune a Parlamentului. Pe lista discuțiilor se află și o eventuală alianță între PSD, ALDE și PRO România, variantă pe care social-democrații o iau în considerare pentru „o stângă puternică” în România. Ciolacu vrea alianțe politice cu PRO România sau cu ALDE, pentru formarea unui Guvern sau pentru alegerile locale. El a subliniat că, dacă cele două formațiuni s-ar regăsi în proiectul PSD, atunci ar trece și moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

CITEȘTE ȘI:

Semnalul dat de PSD produce efecte firave în ALDE și PRO România. Entuziasmul nu este, cel puțin pentru moment, împărtășit de oamenii lui Victor Ponta. Totuși, aceștia se vor reuni luni în cadrul Biroului Executiv. Deciziile de luni ale PRO România, practic, vor stabili traiectoria pe care o va aborda PSD în CEx-ul de marți.

Luni (13 ianuarie – n.r.) avem Biroul Executiv și o să dezbatem situația de până acum, dar nu luăm o hotărâre vis-a-vis de moțiunea de cenzură. Cel mai bine este să așteptăm. Momentan, discuția se duce în jurul „marii probleme naționale” cu subvenția de la stat pentru partidele politice, cât pierde PSD și cât câștigă PRO România. De fapt, cât pierde PSD și cât câștigă PNL? Asta este, de fapt, problema! Noi suntem un partid de opoziție, care, într-adevăr în anumite situații, putem să schimbăm votul în Parlament pentru anumite proiecte de lege, dar nu în general și în totalitate”, a precizat deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.