Spread the love

Pe 26 mai vor exista secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum, a anunțat, joi, Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei PSD pentru alegerea eurodeputaților. Pentru organizarea separată a secțiilor de votare, PSD trebuie să modifice actuala lege. În plus, această separare implică dublarea costurilor și a oamenilor care trebuie să asigure corectitudinea procesului. În 26 mai, când au loc alegerile europarlamentare, președintele Klaus Iohannis vrea să organizeze un referendum pentru Justiție.

„Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceți-vă aminte că atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secții de votare diferite”, a susținut Mircea Drăghici.

CITEȘTE ȘI:

„Nu pot să concep că rămâne situația așa! Este o dovadă de lipsă de respect față de cetățean și cetățeanul va sancționa această situație. PSD ține prea mult la imaginea lui ca să se ducă atât de departe… dezinteresul, nesimțirea, spuneți-i cum vreți! Le este frică de rezultatul pe referendum! Sunt cheltuieli în plus, resursă umană în plus, un efort și din partea partidelor și din partea societății civile de a asigura observatori! Este o problemă de sabotare a unui referendum într-un context de alegeri europarlamentare și mie mi se pare atât de gravă fapta, încât nici nu îmi vine să abordez problema financiară… Gravitatea faptei este intenția de a sabota unul din cele mai democratice demersuri: referendumul! Ei asta fac azi, sabotează! Nu are cum o astfel de faptă să meargă până la capăt și refuz să cred că ei o vor face, pentru că înseamnă sinucidere politică și ei (PSD – n.r.) oricum se află într-un picaj de imagine și sunt convins că rezultatele de la europarlamentare vor arăta acest lucru. Oamenii știu cine sunt vinovații pentru situația în care se află astăzi România!”, a spus președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Pentru aceste alegeri, Guvernul a alocat, prin legea bugetului, 52,5 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *