PSD nu va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Vișan (PSD Constanța): „Îi lăsăm să își demonstreze capacitățile!”

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, joi, în plen de reunit, începând cu ora 12.00 în trei ședințe succesive, pentru cele trei proiecte pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, modificarea legilor Justiției, abrogarea OUG 51 și legea plafoanelor bugetare. 

CITEȘTE ȘI:

În prima şedinţă comună, Guvernul și-a asumat răspunderea asupra proiectului de lege privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a Parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020, însă a renunțat ulterior la ea; cea de a doua şedinţă comună a vizat angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, iar în cea de a treia şedinţă comună Guvernul și-a asumat răspunderea pe proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020. De asemenea, potrivit procedurii, nu au fost dezbateri din partea grupurilor parlamentarilor, după ce premierul îşi asumă răspunderea pentru fiecare proiect de lege.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că PSD va sesiza Curtea Constituțională pe legile în cazul cărora Guvernul și-a angajat răspunderea, asta pentru că două legi care reglementează același lucru se află în dezbatere parlamentară. Ciolacu a precizat că PSD nu va iniția o moțiune de cenzură. De partea cealaltă, premierul Ludovic Orban a declarat că nu se teme de amenințările PSD cu CCR.

Deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, ne-a punctat faptul că guvernul PNL a dat un rateu de proporții la asumările răspunderii guvernamentale de astăzi prin amânarea OUG 51.

„Ei au spus că ce am făcut noi a fost rău și că ei știu mai bine, așa că îi lăsăm să își demonstreze capacitățile! În ceea ce privește asumarea răspunderii pe OUG legată de transporturi, am înțeles că una au vorbit cu premierul și altceva a ieșit, deci s-au consultat „bine”… Tot cum au vrut ei au făcut! Să vedem ce surprize ne mai pregătesc…”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

Executivul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată. Dacă Guvernul nu a fost demis sau nu se depune o moţiune de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.