PSD: „NU acceptăm introducerea unui certificat verde care să ducă la o VACCINARE OBLIGATORIE mascată!”

În timp ce ministrul Sănătăţii a anunțat că susține o testare extinsă pentru noul coronavirus, Florin Cîțu vrea constrângerea cetățenilor prin certificatul verde, pentru a fi vaccinați anti-COVID-19 într-un număr cât mai mare. Gabriel Zetea, parlamentar PSD, a prezentat vineri seara noi argumente pentru susținerea măsurilor ministrului Alexandru Rafila.

PSD a susținut de la început că nu va accepta o introducere a certificatului verde care să ducă la o vaccinare mascată obligatorie. Lucrul acesta este inacceptabil, până la urmă trebuie să respectăm drepturile și libertățile personale, indiferent că ne place sau nu. La un moment dat, în momentul în care i se dă statului prea multă forță, această forță poate fi folosită împotriva cetățenilor într-un scop nobil sau nu. De aceea, drepturile și libertățile cetățenilor vor fi sfinte, din punctul de vedere al PSD. Domnul Rafila are o altă abordare în ceea ce privește pandemia. În primul rând vorbește și despre prevenție, apoi despre vaccinare și testare, apoi despre tratament”, a declarat Gabriel Zetea la B1 TV.

În prezent, 40% din populația României figurează în baza de date a Guvernului cu minimum o doză de ser anti-COVID injectată. Campania de vaccinare din țara noastră s-a oprit pe la 10-15% inițial, dar cifrele au fost crescute prin condiționările impuse de la guvernul PNL + USR și diverse premii la loterii, respectiv bere și mici cu muștar.

Florin Cîțu susține ca românii angajați la stat și la privat să fie dați afară de la locul de muncă dacă nu sunt vaccinați. Astfel, varianta testării este respinsă de către fostul premier, iar Cîțu cere confiscarea unui drept garantat prin Constituție, dreptul la muncă. „Trebuie să pornim de la ce am dorit cu acest certificat verde, de a crește rata de vaccinare. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare n-o să mai crească”, a precizat Cîțu.

În același timp, România este țara cu cea mai puternică imunitate colectivă din Europa, potrivit celor mai recente studii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *