PSD merge la Iohannis cu propunerea de premier: Mihai Tudose!

UPDATE

În noul Guvern PSD se vor regăsi miniştrii fideli lui Liviu Dragnea, printre care Sevil Shhaideh, Carmen Dan şi Lia Olguţa Vasilescu, dar şi câteva nume noi, cum ar fi Mihnea Costoiu sau Mircea Duşa. ALDE va păstra cele patru ministere, printre care şi portofoliul Justiţiei, condus de Tudorel Toader. Potrivit unor surse poltice, Toader are mari şanse de a rămâne în continuare ministru, deşi este criticat vehement în interiorul PSD.

Mihnea Costoiu este propus, marți, pentru Ministerul Educației, minister ce urmează să fie comasat, fiind format din educație și cercetare. De asemenea Sorina Pintea ar fi numele propus la Ministerul Sănătății, în timp ce în noul guvern este propusă Rovana Plumb la Ministerul Fondurilor Europene, care devine minister în plină activitate

Preşedinte Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru, că îl desemnează pe Mihai Tudose viitor prim-ministru.

Șeful statului a constatat că partidele din opoziţie în principal nu au avut propuneri concrete pentru poziţia de prim-ministru şi nici nu observat existenţa unei înţelegeri politice între ele.

După întâlnirea preşedintelui cu delegaţia PNL, formată din preşedintele Ludovic Orban şi cei patru prim-vicepreşedinţi, liberalii neavând propunere pentru postul de premier, Orban a declarat că scopul liberalilor este să blocheze în Prlament formarea unui guvern PSD.

Întâlnirea cu delegaţia PMP, condusă de Traian Băsescu, a durat foarte puţin, propunerea partidului pentru postul de premier fiind europarlamentarul Siegfried Mureşan.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ședința CExN de luni a PSD a avut un deznodământ: partidul îl va propune pe Mihai Tudose ca premier, după ce moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu a fost adoptată.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Am avut o discuție serioasă, chiar profundă pe alocuri despre situația din ultima perioadă. (…) La Cotroceni mergem cu propunerea Mihai Tudose. (…) Nu pot să garantez eu pentru președintele României, dar am convingerea că președintele, ținând cont și de declarațiile din ultima perioadă, cred că președintele nu dorește să se prelungească această stare de incertitudine”, a spus Dragnea.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.