PSD merge la consultările de la Cotroceni. Ciolacu: „Dacă avem o majoritate, REVENIM la guvernare!”

Partidul Social Democrat a decis în această dimineață să participe la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Din delegația PSD o să facă parte Marcel Ciolacu, președintele partidului, Paul Stănescu, secretar general al PSD, dar și diverși aleși locali.

Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de a intra la ședința Consiliului Politic Naţional al partidului.

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 13,00 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat. Urmează la ora 14,00 – Uniunea Salvaţi România, la ora 16,00 – Alianţa pentru Unirea Românilor, la ora 16,30 – Uniunea Democrată Maghiară din România. Runda de consultări se va încheia la ora 17,00 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. (…) Eu, personal, sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc, împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară, o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără Guvern. Suntem în pandemie, suntem în plin val patru, pentru că prea puţini români s-au vaccinat. Suntem într-o criză a preţurilor la energie, care nu a fost generată de noi şi este o criză globală şi va trebui să-i facem faţă. Pe de altă parte, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un Guvern cu puteri depline, deci este clar, cu maturitate, cu calm trebuie să găsim soluţii pentru această criză guvernamentală”, spunea, săptămâna trecută, şeful statului, Klaus Iohannis.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, miercurea trecută, că social-democraţii rămân consecvenţi că soluţia rezolvării crizei o reprezintă alegerile anticipate şi până atunci un guvern de specialişti să conducă ţara. El a respins şi posibilitatea ca PSD să susţină un guvern minoritar al PNL.

Chiar înainte de consultări,

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că a ales să participe la consultările de la Palatul Cotroceni din respect pentru instituția prezidențială. Ciolacu a refuzat să ofere un nume pentru un posibil premier.

Mergem din respect pentru instituția prezidențială, nu din respect pentru cei care au făcut această criză. Nu sunt frustrați că sunt de la PSD cei care vin cu mine, ci sunt oameni din administrația locală, care se confruntă cu probleme. Mergem și cu planul PSD de combatere a crizei de acum 8 luni de zile”, a spus Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “PSD merge la consultările de la Cotroceni. Ciolacu: „Dacă avem o majoritate, REVENIM la guvernare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *