PSD lansează programul de guvernare. Ciolacu: „Vom CÂȘTIGA alegerile!” Tudose: „Guvernăm din 7 decembrie!”

Programul de guvernare al Partidului Social Democrat va fi lansat marţi, în cadrul unui eveniment la Romexpo, unde va fi prezentată şi „osatura echipei guvernamentale”, după cum a declarat vicepreşedintele PSD Mihai Tudose.

Mâine (marţi – n.r.) lansăm, la Romexpo, programul de guvernare şi o echipă care e scheletul, cumva, osatura echipei guvernamentale. (…) Suntem pregătiţi să guvernăm după 7 decembrie. Suntem pregătiţi şi astăzi, dar sunt unii care ocupă locul”, a spus luni Tudose, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Tudose a susţinut că nu ştie dacă va fi lansat, marţi, şi un candidat al PSD pentru funcţia de premier, cel mai probabil fiind vorba de Sorin Grindeanu.

Soluţii avem. Ştim ce avem de făcut din a doua zi. Aşteptăm votul. Dacă românii ne trimit la guvernare, ne acordă încrederea, avem cel puţin 5 soluţii pentru prim-ministru”, a mai spus Tudose.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a subliniat că românii sunt cei care vor decide viitoarea componență a Guvernului și s-a arătat încrezător cu privire la șansele social-democraților de a se clasa pe primul loc la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Noi ne pregătim programul de guvernare, îl vom explica românilor în această lună de campanie electorală. Românii vor hotărî viitoarea componență a Guvernului”, a declarat Ciolacu.

La fel ca dumneavoastră, am văzut multe sondaje de opinie. Am văzut și sondaje când Partidul Social Democrat câștiga alegerile europarlamentare, cu 36%, 38% – am avut cel mai mic scor din istoria Partidului Social Democrat. Am văzut sondaje de opinie, la fel văd și sondaje de opinie acum. Momentan, noi am luat o hotărâre să nu facem sondaje de opinie – e adevărat, facem focus grupuri să vedem până la urmă ce doresc românii și care este agenda, și urmărim televizorul, la fel ca dumneavoastră. Vedem, de câte ori iese Președintele României să țină apărarea PNL și să înjure PSD înseamnă că PNL iarăși scade în sondaje. Este cel mai bun barometru pentru noi la partid să știm cum evoluează sondajele din România și percepțiile în România. Să așteptăm votul!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a explicat că, dacă social-democrații se vor clasa pe primul loc la alegeri și va fi respectată Constituția, în funcție de scorurile electorale ale celorlalte formațiuni, vor prezenta programul de guvernare și vor vedea dacă vor creiona o majoritate.

Noi ne pregătim programul de guvernare, îl vom explica românilor în această lună de campanie electorală. Dacă câștigăm alegerile – și eu, din ce în ce, cred că vom câștiga, Partidul Social Democrat va fi pe primul loc la aceste alegeri – și vom respecta Constituția, în acel moment Partidul Social Democrat, în funcție de scorurile electorale din Parlament și cine o să intre în Parlament, o să prezentăm acest program de guvernare și vedem dacă vom creiona o majoritate. E un lucru democratic, clar, nu trebuie să ne antepronunțăm. Suntem în plină campanie electorală și normal că toată lumea își capitalizează și încearcă să își țină votanții lor”, a explicat Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.