PSD-iștii, sceptici cu privire la pactul național impus de Iohannis. Vișan (PSD Constanța): „Nu văd nici o finalitate la așa ceva”

Președintele Klaus Iohannis, după consultările cu partidele politice parlamentare privind rezultatul referendumului pentru Justiție, a avut, miercuri, o ieșire publică furtunoasă. Șeful statului jubilează după rezultatul favorabil la referendumul pe care l-a inițiat și se află în poziția în care poate să execute orice partid, în special PSD și ALDE, despre care a spus că în campanie au avut o abordare antieuropeană.

Astfel, Iohannis a solicitat partidelor politice să transpună în legislație rezultatul votului pe cele două întrebări din referendum, dar le și impune un acord național, la care așteaptă un răspuns afirmativ în câteva zile.

CITEȘTE ȘI:

Evident, social-democrații sunt sceptici cu privire la acest pact național, pe care… nu îl înțeleg.

„Ce pact național? Nu are nici o finalitate, nu văd cum și ce finalitate să aibă! La fel cum au fost întrebările la referendum… El nu reușește să transpună și nici măcar să înțeleagă hotărârile Curții Constituționale a României! Nu văd, personal, nici un fel de finalitate la așa ceva…”, a spus deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la Parlament, după ședința coaliției de guvernare, că s-a luat decizia ca în legislativ să se facă toate demersurile necesare de transpunere în Constituție a rezultatelor referendumului pe justiție din 26 mai. Totodată, Dăncilă a arătat că formațiunile majoritare vor veni cu amendamente la pactul propus de Iohannis și l-a acuzat pe șeful statului că nu a procedat european.

Ne așteptam să reliefeze discuțiile avute cu partidele. Când vorbim de acord trebuie să fie consens. Dacă vorbim de Europa, trebuie să procedăm european. Vom veni cu amendamente la acest proiect, trebuie să întărim și poziția României ca stat membru, trebuie să vorbim de Europa cu două viteze, trebuie să discutam despre dublul standard”, a spus Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *