PSD-iștii, nemulțumiți de felul în care sunt tratați de PNL și USR-PLUS. Romașcanu: „Negocierile pe funcții sunt BLOCATE”

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat luni seară că negocierile pentru împărţirea funcţiilor de conducere în camerele Parlamentului şi în comisiile permanente sunt blocate, iar social-democraţii sunt nemulţumiţi de felul cum sunt trataţi de către parlamentarii partidelor de centru-dreapta. Totuși, lucrările Parlamentului se reiau de la ora 18.30.

Din păcate, suntem în situaţia în care a trebuit să întrerupem acele negocieri, pentru că există o abordare deosebit de inflexibilă pe anumite subiecte şi situaţia PSD, aceea de câştigător al alegerilor, merită un tratament corect din partea colegilor de negociere. Suntem în acest moment într-o situaţie de blocaj, aşteptăm o reacţie din partea echipelor de negociere ale coaliţiei de dreapta, să reuşim să ieşim din acest impas pentru binele tuturor. Dacă nu, e foarte posibil să nu avem foarte curând acest Guvern. (…) Este foarte posibil să avem o prelungire a perioadei până la care se va adopta raportul comisiei de validare. După numărătoarea noastră, exact în ziua de Crăciun„, a spus Romaşcanu, la Palatul Parlamentului.

Varianta în care jurământul nu va fi depus nu este luată în calcul în acest moment.

Există cinci zile, conform regulamentului, aceste cinci zile până la adoptarea raportului comisiei de validare, pică în ziua de Crăciun, urmează sâmbătă, duminică. Lucrurile trebuie tranşate în acest moment de către conducerile celor două Camere, conducerile asigurate de către decanii de vârstă, care vor transmite cum se va derula programul în continuare„, a menţionat acesta.

Senatorul PSD a afirmat că regulamentul menţionează că parlamentarii depun jurământul după cinci zile de la finalizarea raportului Comisiei de validare.

Regulamentul spune că se depune jurământul la cinci zile după validarea în Comisia de validare, votul se face la cinci zile după emitere. În momentul de faţă, prin consens, au fost voturi anticipate, anterioare celor cinci zile de-a lungul istoriei parlamentare, dar la litera regulamentului spune cinci zile, în a cincea zi. Dacă nu există consens între liderii de grupuri, trebuie să respectăm regulamentul„, a conchis Romaşcanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *