PSD-iștii „abonați” la imobilele RAEDPP, cu contractele REZILIATE! Moga și Babuș, în EVACUARE!

Începând din anul 2019, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a demarat controale în ceea ce privește respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare. Este vorba despre contracte care au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. În cadrul asocierilor, RAEDPP Constanța a pus la dispoziție terenurile pe care au fost amplasate spațiile comerciale, în timp ce societățile au fost obligate să construiască, să amenajeze și să exploateze aceste spații, potrivit destinației fiecăruia.

În urma verificărilor, RAEDPP anunță vineri că s-a constatat faptul că mai multe societăți nu au respectat obligațiile contractuale, drept pentru care Regia a demarat procedurile în vederea rezilierii contractelor, dar și a sesizării organelor abilitate, unde a fost cazul. Astfel, după încheierea sezonului estival, pentru a nu afecta activitatea turistică pe litoral, Regia a procedat la rezilierea unora dintre contractele de asociere. Precizăm faptul că acele litigii care nu au fost rezolvate pe cale amiabilă vor fi soluționate de instanțele judecătorești.

„Regia noastră se caracterizează și este cunoscută prin seriozitate, înțelegere, un bun partener în ceea ce privește respectarea și aplicarea prevederilor contractuale și a legislației în vigoare. Prin managementul eficient implementat, avem rezultate pozitive. În ceea ce privește cazurile menționate, nu ne abatem de la misiunea noastră de a respecta angajamentele contractuale, din respect atât pentru noi, cât și pentru beneficiari, oricare ar fi ei. Unii dintre asociații noștri nu și-au îndeplinit însă partea lor din contract, ba chiar mai mult, au sperat zadarnic până în ultimul moment că ne pot duce de nas”, a explicat directorul RAEDPP Constanța, domnul Florin Gheorghe.

Apun vremurile de glorie pentru Moga

Printre neregulile descoperite în cazul unor contracte încheiate în perioada 2000 – 2005 se numără neachitarea chiriei pentru folosirea terenului sau a cotei din profitul impozabil al asocierii cuvenite RAEDPP Constanța, dar și executarea de lucrări de construcție fără a deține autorizație de construire necesară conform prevederilor art. 3 din Legea nr.50/1991. În acest sens, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a demarat verificări pe teren, iar ca urmare a nerespectării disciplinei în domeniul autorizării lucrărilor de contrucție, au fost deschise dosare de cercetare penală.

Concret, este vorba despre Nicolae Moga, Radu Babuș – undercover, așa cum ne-au precizat sursele TOMIS NEWS și Gheorghe Oancea, administratorul La Cetate din Parcul Tăbăcărie.

Guvernările PSD au acoperit o bună parte din vreme avantajele abonării la imobilele RAEDPP, în special pentru senatorul Nicolae Moga. RAEDPP a câștigat și în apel procesul intentat împotriva societății Ring Star SRL, deținută de Răzvan Moga, fiul senatorului PSD de Constanța, cu privire la vila pe care acesta o deține în inima stațiunii Mamaia, în imediata vecinătate a Piațetei Cazino. Dacă RAEDPP va câștiga și ultima cale de atac, recursul, Moga va fi evacuat. Imobilul, inițial, a fost restaurant cu terasă, dar care, ulterior, a fost transformat în mini-hotel cu spații de cazare. Familia Moga l-a obținut pe vremea administrației condusă de fostul primar Radu Mazăre.

trattoria mamaia

Regia a dat în judecată societatea lui Răzvan Moga, pe motiv că nu s-a plătit chiria de mai mult timp, dar nici cota-parte, așa cum este prevăzut în contract, riscând să piardă dreptul de folosință asupra imobilului.

RAEDPP a precizat că nu a dorit să bulverseze activitatea din timpul sezonului estival, astfel că familia Moga nu a achitat chiria pe tot parcursul verii! De altfel, până în luna iunie s-au strâns penalități timp de doi ani și Nicolae Moga, într-un final, a achitat o parte, crezând astfel că scapă de aceste penalități. Regia nu a fost impresionată și din 7 septembrie au început notificările. Pe 9 septembrie, Moga a achitat 7.000 lei, dintr-o datorie totală de… 400.000 de lei!

În Piața Unirii, există o piață de pește deținută în acte de fiul primarului de la Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, însă administratorul de facto este deputatul PSD, Radu Babuș. Și acesta are de achitat pentru RAEDPP peste 2.000 de euro.

Regia s-ar putea să ajungă la un consens cu Gheorghe Oancea, care administrează restaurantul La Cetate din Parcul Tăbăcărie. Suma restantă este de aproximativ 2.800 de euro, pentru ultimele șapte luni, însă Oancea s-a mișcat repede și a achitat, numai că RAEDPP a reziliat deja contractul. Conducerea RAEDPP ne-a precizat că analizează reluarea contractului, însă cu alte clauze, altă chirie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *