PSD intră în „febra” conferințelor județene. Ciolacu anunță „alegeri de jos în sus”. Termen: MAXIM o lună!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după o ședință lărgită a PSD, că în cel mult o lună de zile se vor declanșa alegerile interne „de jos în sus” în organizațiile în care social-democrații au câștigat alegerile locale, ulterior urmând să aibă loc alegeri și în restul județelor. PSD a câștigat alegerile locale în majoritatea localităților.

O să pregătim un Consiliu Politic Naţional, într-o perioadă cât mai apropiată, maxim o lună de zile, pentru declanşarea alegerilor interne în PSD, de jos în sus, în toate unităţile administrativ-teritoriale şi toate localităţile din judeţele în care în acest moment autorităţile locale, Consiliile judeţene şi primăriile de municipii, au fost câştigate de PSD, urmând să avem un program şi pentru restul judeţelor”, a spus Ciolacu.

O ședință a Consiliului Național al PSD a avut loc, marți, la care s-a discutat, printre altele, și excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD. Tot în cadrul Consiliului Național au fost dezbătute și nemulțumirile primarilor și președinților de organizații PSD privind împărțirea banilor din programul Anghel Saligny. Sunt mari nemulțumiri în PSD legate de cum s-au împărțit banii. În primul rând, pentru faptul că județele care primesc cei mai mulți bani sunt județele din care provin Gheorghe Flutur și Paul Stănescu, adică Suceava și Olt. Iar județele care primesc cei mai puțini bani sunt Galați, Brăila, Brașov, Sibiu și Ilfov.

„Nu este normală această împărţire, trebuia făcută în funcţie de numărul de locuitori şi atunci cu siguranţă ar fi fost o împărţire echitabilă. Sumele sunt insuficiente. Am programat o întâlnire cu preşedintele CJ şi cu primarii săptămâna viitoare astfel încât să vedem exact care sunt sumele depuse în total pe judeţul Brăila şi care sunt sumele alocate”, a declarat Marian Dragomir, primarul Brăilei, la știrile TVR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, despre nemulţumirile primarilor PSD privind împărţirea banilor din Anghel Saligny, că din punctul lui de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.