PSD inițiază un proiect de lege pentru AMÂNAREA RATELOR la bănci. Senatorul Mihu: „Va fi o criză economică generalizată!”

PSD vrea amânarea plății ratelor românilor și, în acest sens, pregătește un proiect de lege prin care cei care au nevoie să poată fi păsuiți câteva luni de la plata ratelor bancare. Social-democrații au depus, joi, în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Măsura este valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. De asemenea, durata contractuală se va prelungi corelativ. Potrivit senatorului social-democrat constănțean, Ștefan Mihu, măsura trebuie să fie una urgentă întrucât suntem într-o luptă contracronometru cu această epidemie și, totodată, guvernul trebuie să ia măsuri ferme.

„Se vede foarte clar că suntem într-o luptă contracronometru cu această epidemie care a căzut ca o năpastă pe fiecare dintre noi. În acest context, guvernul trebuia să ia măsuri curajoase și ferme pentru susținerea populației și a mediului de afaceri. Abia astăzi am văzut niște măsuri timide și îmi este teamă să nu fie prea târziu. Însă, cu privire la ratele românilor, absolut nimic… În Grecia, concedierile sunt suspendate, în Ungaria ratele au fost amânate până la finalul anului, guvernul nostru ce mai așteaptă? Va fi o criză economică generalizată și dacă nu se iau măsuri rapide românii riscă să ajungă în stradă, pentru că băncile, doar la noi în țară, nu sunt interesate de un potențial dezastru național, ci de propria securitate. Suspendarea plății ratelor trebuie să fie o măsură urgentă!”, a spus senatorul Ștefan Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Similare:

Guvernul, față în față cu o nouă criză: băncile REFUZĂ amânarea plății ratelor pentru clienți

Apelul Băncii Naționale a României: „Nu vă înghesuiți la bancomate. Avem suficient cash!”

Comercianții din piețele constănțene, controlați de Poliția Locală, pentru CREȘTEREA NEJUSTIFICATĂ a prețurilor

BILANȚ CORONAVIRUS: 277, la nivel național. Constanța: 16 cazuri CONFIRMATE!

Parlamentul a ADOPTAT, în formulă inedită, STAREA DE URGENȚĂ decretată de Klaus Iohannis

RADET nu va mai citi contoarele. Consumul va fi… estimat

Orban a suplimentat bugetele Ministerului Sănătății și al Afacerilor Interne. Măsuri pentru angajatori și angajați: „Garantăm CREDITE pentru IMM-uri și asigurăm șomajul tehnic”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *