PSD inițiază moțiune de cenzură, dar vrea… premier tehnocrat! Senatorul Mihu: „Liberalii caută gogorițe ca să nu mărească alocațiile și pensiile”

PSD va depune moțiunea de cenzură anunțată de președintele interimar Marcel Ciolacu în maxim 3 zile după asumarea răspunderii pe alegerea primarilor. Dacă această moțiune va trece, PSD-iștii nu ar dori un premier din rândurile partidului, pentru că alegerile sunt la termen, în luna decembrie, și „există suficiente variante, inclusiv un guvern care să asigure această tranziție până la alegerile din decembrie”.

CITEȘTE ȘI:

PSD consideră că PNL vrea anticipate pentru a fugi de promisiuni: blocarea măririi alocațiilor, a majorării pensiilor ș.a.m.d. Biroul Permanent Național al PSD urmează să se reunească luni și printre subiectele de discuții va fi și depunerea moțiunii de cenzură. Primii parteneri la acest demers sunt cei de la UDMR, Ciolacu dorind sprijin și de la PRO România și ALDE.

CITEȘTE ȘI:

La Constanța, PSD-iștii sunt convinși că moțiunea va trece, așa cum ne-a precizat senatorul Ștefan Mihu.

„Au vrut la guvernare, au venit și acum se trezesc că nu știu și nu pot să conducă țara. Așa că găsesc tot felul de gogorițe ca să iasă basma curată. Așa cum am spus și în octombrie la votul din Senat pentru acest proiect, problema este următoarea: Candidații care vor intra în al doilea tur de scrutin vor fi susținuți de toate celelalte formațiuni politice care au pierdut în primul tur. Așa că, despre ce reprezentativitate vorbim? Discuția, în fond, nici nu e despre asta. PNL nu poate și nu vrea să mărească alocațiile și pensiile. Despre asta e vorba!”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Amintim că Guvernul a decis să își asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 19 octombrie că Guvernul își va asuma răspunderea pe proiectul de lege.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *