PSD depune plângere penală împotriva lui Cîțu și a unor miniștri după dezvăluirile lui Orban

În ședința PSD de luni s-a discutat despre o posibilă plângere penală împotriva premierului și a miniștrilor care ar urma să avizeze o ordonanță privind rectificarea bugetară. În acest sens, Sorin Grindeanu a declarat după ședința BPN că a fost o discuție în acest sens, iar acest demers va fi făcut.

Vom face această plângere, citând chiar din ce a spus fostul președinte PNL, că prim-ministrul Florin Cîțu dă o ordonanță de urgență când au ședința de guvern ca să-i plătească pe cei care l-au votat. Păi atunci cum să nu faci plângere cu citat din Ludovic Orban. Nu poți să împarți țara în primarii PNL și primari ne-PNL. Toate comunitățile din România au nevoie de bani și trebuie să existe criterii după care împarți acești bani”, a declarat Sorin Grindeanu.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Realitatea PLUS, că primarilor liberali li s-a transmis că nu vor mai primi bani din Fondul de Rezervă al Guvernului dacă nu câștigă Florin Cîțu șefia partidului. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că toți parlamentarii social-democrații vor vota moțiunea de cenzură, dar singura umbră de îndoială este la USR-PLUS, pentru că aceștia fac un joc la mai multe capete.

Toți parlamentarii PSD vor vota moțiunea de cenzură, singurul dubiu este la cei de la USR-PLUS, care au refuzat să asiste și la citirea moțiunii de cenzură. Ei nu vor să dea jos Guvernul că a guvernat prost pentru români, vor să-l dea jos pentru că s-au certat cu Cîțu, adică pentru orgoliile lor personale. Românii au nevoie de un Guvern bun, un Guvern care să treacă România prin această situație foarte gravă în care se află. O să avem și o cerere către președinții celor două Camere: cei 157 de parlamentari PSD vor vota la vedere. Îi chemăm pe cei de la AUR și USR-PLUS să dea un vot de blam Guvernului Cîțu și acoliților lui. Solicităm președinților celor două Camere să identifice soluții pentru ca toți parlamentarii să poată să își exercite dreptul de vot. În cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală pentru ca fiecare vot să fie consemnat. PSD are un parlamentar confirmat cu Covid, iar un alt deputat are o problemă de sănătate foarte gravă, dar mâine va veni să voteze la moțiune”, a spus Sorin Grindeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.