PSD depune moțiunea de cenzură. Ciolacu: „Îi recomand lui Orban să meargă și el la BISERICĂ”

PSD a decis să depună luni, 17 august, moțiunea de cenzură moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Ludovic Orban. Duminică, președintele interimar al PSD și președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost prezent la Buzău, la sfinţirea Catedralei Sfântul Sava din municipiu, iar liderul PSD a declarat că recunoaşte că nu întotdeauna clasa politică se ridică la nivelul aşteptărilor populaţiei, având şi un mesaj pentru premier:

„Mâine dimineaţă o depun (moțiunea de cenzură – n.r.). Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac… dar suntem la biserică. (…) Câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm…să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor”, a spus Ciolacu.

Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”.

„Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă”, a afirmat Budăi.

Marius Budăi nu a putut preciza care este varianta de premier pe care PSD o va propune, el arătând că acest aspect „trebuie discutat în forurile statutare ale partidului” după care propunerea va fi anunţată public.

În ceea ce priveşte eventualele negocieri cu alte formaţiuni politice pentru susţinerea moţiunii de cenzură, Marius Budăi nu a făcut declaraţii cu privire la partidele sau parlamentarii care ar urma să voteze documentul.

Pe 13 august, Ciolacu a precizat că moţiunea de cenzură pe care partidul său o va depune împotriva Guvernului Orban va trece cu peste 250 de voturi.

Moţiunea de cenzură va trece. Este alb şi negru, nu mai este gri. Dacă aţi fi fost în Parlament astăzi, toţi liderii politici, inclusiv PMP-ul, liderul PMP-ului, care e la guvernare cu PNL, a zis că se vede de pe Marte cât de prost este gestionată pandemia. Moţiunea va trece cu peste 250 de voturi”, spunea Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.