PSD dă „undă verde” referendumului pentru Justiție, dorit de opoziție. Banias: „Se mizează pe mobilizarea PNL și USR, sunt SCEPTIC!”

Pe 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European, românii vor mai avea încă o opțiune de vot: referendumul pentru Justiție!

Pe 4 aprilie a.c., președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului scrisoarea privind cele două probleme de interes național care vor fi supuse referendumului național, fiind vorba de: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanțelor în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la Ordonanțe.

CITEȘTE ȘI:

Demersul este dorit, salutat și promovat de partidele de opoziție, iar, vineri,
vicepreședintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a anunțat că Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui privind organizarea referendumului în data de 26 mai.

Opozanți ai PSD, dar nici susținători ai opoziției, cei de la PRO România sunt sceptici în privința reușitei demersului, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean Mircea Banias.

„Personal, cred că nu este oportun, nu îi văd utilitatea, pentru că… nici măcar nu știu întrebările! Aștept să văd întrebările, dar chiar și așa nu cred că este oportun! Se mizează pe o mobilizare mai bună (la vot – n.r.), dar, de multe ori, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Nu avem de regulă o prezență foarte ridicată la alegerile pentru Parlamentul European și nici nu cred că referendumul acesta suscită atâta interes încât să fie o creștere semnificativă de prezență! Cred că (Iohannis insistă – n.r.) din rațiuni electorale, ca să aducă votanți pentru PNL și USR! (…) Sunt sceptic că oamenii să vină în număr foarte mare referendum, mai ales că mai e doar o lună și, fiind vorba de o temă așa importantă, nu știm în ce constau întrebările formulate de organizatori!”, a spus deputatul Banias, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *