Spread the love

Organizația județeană a PSD s-a întrunit, vineri, în cadrul Conferinței Județene Extraordinare pentru desemnarea celor 123 de delegați ce vor reprezenta formațiunea la Congresul Extraordinar din 10 martie de la București. În cadrul evenimentului s-a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezoluție prin care social-democrații constănțeni își reafirmă „încrederea și sprijinul total pentru președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea”.

CITEȘTE ȘI:

Se îngroapă securea războiului? Stroe îl susține pe Dragnea la Congresul din martie

Candidaturile încep să se contureze și poziționările și susținerile se cimentează cu fiecare zi care ne apropie de Congresul PSD. De exemplu, președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, a declarat vineri că Liviu Dragnea nu are nevoie de o reconfirmare. „Vă rog să o luaţi ca pe o opinie personală, eu nu cred că preşedintele Dragnea are nevoie de vreo reconfirmare. Preşedintele Liviu Dragnea a fost ales în modul cel mai statutar cu putinţă, practic de către toţi membrii PSD”, a spus Mihai Fifor. Pe de altă parte, Gabriela Firea a declarat că va candida pentru un post de vicepreşedinte al PSD, doar dacă va fi recomandată de colegele de la organizaţia de femei.

Pentru Congresul PSD din 10 martie s-au constituit comisii speciale, care primesc propunerile din teritoriu. De exemplu, una dintre propunerile de modificare la Statut vizează schimbarea modului de alegere al președinților. În acest moment, președinții din PSD sunt aleși de către toți membrii de partid din organizație, iar modificarea vizează revenirea la vechiul model, alegerea pe bază de delegați. Pe de altă parte, președintele executiv al PSD Constanța și al organizației municipale, Decebal Făgădău, preciza recent că salută organizarea acestui Congres, întrucât au existat momente în care „am mandatat pe cineva să ne reprezinte pentru funcții înalte, după care, tot noi, prin forurile statutar alese am hotărât să retragem sprijinul”.

Referitor la ultimele mobilizări de la malul mării pentru Congresul PSD din 10 martie, președintele executiv al PSD Constanța ne-a precizat că cei 123 de delegați de la Constanța reprezintă una dintre cele mai numeroase din țară.

„Așa cum prevede statutul partidului, am organizat, înainte de Congresul Extraordinar, Conferința Județeană a PSD Constanța. Pe lângă stabilirea delegaților care vor transmite mesajul organizației noastre, s-au adoptat o rezoluție de susținere a președintelui partidului, precum și un set de propuneri pe care organizația județeană să le înainteze comitetului special în vederea organizării normelor statutare.  (…) Cei 123 de delegați de la Constanța reprezintă una dintre cele mai numeroase din țară! Acești delegați vor merge acolo cu un singur gând: să construim o atmosferă de unitate în acest an extrem de important pentru România, prin prisma anului 2019, an cu dublă însemnătate electorală (alegeri europarlamentare, urmate de cele două tururi pentru prezidențiale în noiembrie și decembrie – n.r.). De asemenea, organizația PSD Constanța și-a propus ca în acest an să fie un actor important în ceea ce privește Centenarul Marii Uniri și împlinirea a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă!”, a spus Decebal Făgădău pentru TOMIS NEWS.

Organizația de la Constanța este printre primele care își reafirmă sprijinul pentru Liviu Dragnea, alăturându-se social-democraților de la Bistrița (87 de delegați) și Giurgiu (101 delegați), care au adoptat vineri rezoluții similare. La Bistrița a fost prezent Mihai Fifor și nu întâmplător, întrucât organizația condusă de Radu Moldovan se număra printre formațiunile județene care s-au opus lui Liviu Dragnea în ultimele conflicte interne de partid.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *