PSD Constanța solicită MODIFICAREA Regulamentului parcărilor. Răsăuțeanu cere DESFIINȚAREA Zonei 2

Consilierii PSD au depus, astăzi, Proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, păstrând „spiritul amendamentelor propuse de social-democrați în 2021 și respinse de actuala administrație”. Astfel, PSD Constanța propune modificarea regulamentului parcărilor după cum urmează:

 – Tarif Zona 0 – 2 lei / oră (TVA inclus)
 – Tarif Zona 1 – 1,5 lei / oră (TVA inclus)
 – DESFIINȚAREA Zonei 2
 – PARCARE GRATUITĂ în intervalul orar 20:00 – 08:00 în municipiul Constanța (INCLUSIV în stațiunea MAMAIA)
 – Abonamentul pentru Zona 0 să fie valabil şi pentru Zona 1.
 – Posibilitatea achiziționării de abonamente pentru 12 ore / 1 zi / 7 zile / 30 de zile / 1 an la tarife rezonabile. (Exemplu: Abonament 30 de zile / tarif / oră Zona 1 – 0,75 lei TVA inclus)
 – Gratuitate pentru autoturismele hibrid.

proiect 1

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu: ,,Având în vedere tarifele exagerate şi nejustificate aprobate prin H.C.L. 123/2021 de către PNL și USR la propunerea primarului Chițac, contextul economic şi social actual, dar şi incertitudinea zilei de mâine care apasă din ce în ce mai mult pe umerii constănţenilor, măsurile pe care le propunem sunt unele de bun simț. Mai mult, trebuie să ținem seama de inflaţie (care a ajuns în luna aprilie la 13,8 %), de dpreţurile care au explodat, de diminuarea veniturilor şi a puterii de cumpărare. Luând în considerare toate aceste aspecte, se impune, ca măsură URGENTĂ, SCĂDEREA semnificativă a TARIFELOR de PARCARE, măsură care va susține populația, sectorul turistic şi mediul de afaceri constănţean.

proiect 2

„Impunerea unor tarife de parcare foarte mari diminuează veniturile din sectorul HORECA şi din activităţile economice conexe, astfel că afectează economia orașului nostru. Creşterea numărului de turişti trebuie să fie un obiectiv al autorităţii locale, însă din păcate realitatea pare să contrazică acest deziderat. Orice act normativ adoptat la nivel local prin care turiştii aleg altă staţiune trebuie corectat. Grupul consilierilor PSD solicită primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an, câți bani s-au încasat, ce au făcut și ce au de gând să facă cu acești bani! Am așteptat luni de zile să se urce în dezbatere publică acest regulament, dar nimic concret nu s-a întâmplat! Cerem Primăriei Constanța să întreprindă toate demersurile legale ( transparență decizională) pentru modificarea de urgență a Regulamentului actual!”, au subliniat social-democrații constănțeni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.