PSD Constanța: „Chițac și Ovanesian – proiecte pe genunchi, cu iz PENAL!”

Datorită implicării și solicitărilor grupului consilierilor locali PSD, au fost retrase de pe ordinea de zi proiectele de hotărâre care vizau concesionarea piețelor, cât și retragerea dreptului de folosință a spațiilor Uniunii Artiștilor Plastici, transmit social-democrații constănțeni, care se întreabă amar: „Ce mai urmează?”, primarul a inițiat în ședința Consiliului Local de ieri un proiect de hotărâre halucinant, mai ales că are sprijnul Feliciei Ovanesian, care se presupune că are cunoștințe juridice.

Proiectul Nr. 2 – ,,Etapizarea realizării investițiilor aferente construirii cartierelor rezidențiale cu locuințe de orice fel, mai puțin individuale” este „o absurditate care încălcă legea”, transmit PSD-iștii constănțeni:

„Investitorii nu vor mai putea obține autorizațiile de construire decât după ce au autorizațiile pentru utilități. Un nonsens, având în vedere că unele avize se eliberează chiar ÎN BAZA autorizației de construire. Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi:  „Este un abuz care va bloca procedura de autorizare și va încălca drepturile proprietarilor. Ca să dai un aviz tehnic de racordare la curent electric, operatorul de utilități are nevoie de o estimare a capacității de consum. Care se face în baza autorizației de construire, în funcție de numărul unităților locative ce vor fi construite.”
Chițac l-a contrazis și a aruncat responsabilitatea ,,în curtea” Prefectului: ,,Dacă Instituția Prefectului va considera că există dubii de legalitate, ne va notifica și atunci putem să rediscutăm într-o nouă ședință.” Din păcate, deși consilierii PSD au vrut să împiedice greșeala, proiectul de hotărâre a fost adoptat.
Credeați că seria proiectelor făcute pe genunchi, cu iz penal, s-a încheiat? Da, și noi am sperat. Însă în van… Tot în ședința de ieri a Consiliului Local, liderul Consilierilor PSD a atras atenția că există erori colosale în proiectul privind împrumutul de 20 de milioane de euro pe care Primăria vrea să îl facă la BERD și pe care constanțenii îl vor plăti. Proiectul presupune reconstrucția completă a bulevardelor (inclusiv prin realizarea unor parcări!), străzilor și a parcurilor, înlocuirea lămpilor, stâlpilor și a rețelei de cabluri. Însă defalcarea costurilor investiției cuprinde DOAR înlocuirea lămpilor, stălpilor și a rețelei de cabluri. Nu se pomenește NICĂIERi de reconstrucția completă a bulevardelor, a străzilor și a parcurilor. (…) Grupul PSD va vota întotdeauna proiecte gândite serios, în interesul constănțeanului și, bineînțeles, proiectele care respectă legea. Nu putem decât să concluzionăm că avem de-a face cu om pus cu sila primar, care nu mai știe ce să facă, doar-doar s-o prinde careva și l-o izbăvi de cazne. Ne lasă senzația celui care, încolțit, strigă ,,țineți-mă, că-l omor!”. Doar că adversarul e nimeni alta decât iubita noastră Constanța…”
, au mai transmis PSD-iștii constănțeni.

„I-am solicitat primarului să reanalizeze proiectul astfel încât să începem modernizarea iluminatului public în zona de blocuri din cartierele Poarta 6, Abator, CET, Tomis Nord, Faleză Nord, etc., unde iluminatul stradal lasă de dorit! Nu a acceptat! Prețurile estimate pe metrul pătrat sunt exagerate, iar în realitate cele 20 milioane de euro nu vor ajunge niciodată pentru construcția parcărilor asumate prin proiect!”, a subliniat și Costin Răsăuțeanu.


DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *