PSD Constanța anunță candidații la parlamentare. Stroe: „Sperăm la 32-35%. Ne vom lupta pentru spitalul regional pentru copii”

Organizația județeană a PSD Constanța a prezentat, vineri, listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Președintele Felix Stroe i-a enumerat pe toți, de altfel el deschide lista la Senat, urmat de Liviu-Tit Brăiloiu, acestea fiind și locurile eligibile pentru acest for. La Camera Deputaților, lista este deschisă de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, urmat de actualul deputat Cristina Dumitrache, directorul general al RAJDP, Lucian Lungoci, actualul deputat George Vișan și fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu.

„Opt dintre candidații noștri sunt doamne, ceea ce este reprezentativ pentru femeile din județul Constanța. Sunt oameni tineri, majoritatea. Acoperim toate domeniile vieții economico-sociale și avem experiență în conducere. Venim cu o listă de oameni care ne dorim și avem convingerea că vor atrage un vot semnificativ pentru alegerile din 6 decembrie. (…) Ne-am propus ca în aceste condiții deosebite să insistăm pe prezența în media video, radio, presa scrisă, online. Vom exploata posibilitatea întâlnirii cu alegătorii, chiar dacă este extrem de restricționată, vom face multe întâlniri astfel încât să ne prezentăm candidații”, a spus Felix Stroe.

În ceea ce privește programul politic, Felix Stroe arată că PSD va merge pe… linia clasică a partidului: asistență socială, programe rurale, creșterea natalității ș.a.

„Vom promova în Parlament un ajutor de stat de 100.000 de euro pentru fiecare companie care înființează locuri de muncă, vom promova cel stimul de inserție, vom ridica salariul minim la 3.000 lei brut, vom lua măsuri concrete pentru a recupera cei 800.000 de șomeri. Avem programe foarte bune pentru mediul rural: Restart Rural, cu granturi care merg până la 30.000 de euro. Avem un program pentru seniori, în care vor fi sprijiniți vârstnicii care asigură tutela copiilor. Vom sprijini natalitatea, educația timpurie prin vouchere de 400 de euro la nașterea fiecărui copil, majorarea indemnizației de creștere a copilului – la cel puțin salariul minim pe economie. Avem un program de sprijin pentru familiile monoparentale, sprijinim after-school-ul. (…) Vom milita pentru asigurarea egalității de șanse și protejarea drepturilor femeilor”, a mai spus Felix Stroe.

Președintele PSD Constanța speră la un scor la alegerile parlamentare în 32-35%, iar un proiect concret este legat de spitalul regional de pediatrie:

„Un proiect concret, pentru care ne vom lupta cu toții este să facem acel spital regional pentru copii, de care avem nevoie, care să-l facem integral de la zero, să-l finalizăm în acest mandat. Județul Constanța, regiunea Dobrogea, copiii noștri, au nevoie de acest spital”, a concluzionat Stroe.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.