PSD Constanța a început să ATACE alocările de bani pentru primăriile din județ

Consilierii județeni constănțeni s-au întrunit pe 26 mai în ședința ordinară, iar printre proiectele de hotărâre adoptate a fost cel privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cotele defalcate din impozitul pe venit în anul 2021. S-au pus la bătaie peste 27 de milioane lei, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare, care în mod justificat, nu pot fi finanțate din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată.

Cei mai mulți bani au primit primăriile PNL, cei mai puțini cele conduse de primarii… PSD și PMP. Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi cu doar două ore înainte de ședință și, procentual vorbind, primarii liberali au încasat nu mai puțin de… 85,6% din suma totală. Pe ultimul loc se află Primăria Limanu, cu doar 25.000 de lei, motiv care a dus la o adevărată ceartă între primarul Dan Georgescu și premierul Florin Cîțu.

Între timp, în cadrul Biroului Politic Județean al PSD Constanța s-a stabilit ca proiectul de hotărâre adoptat să fie atacat în instanță. Ca pași premergători, PSD-iștii constănțeni au făcut deja o plângere prealabilă la Instituția Prefectului Constanța și la Consiliul Județean, urmând ca, ulterior, să se apeleze la instanțele judecătorești.

„Solicităm revocarea actului administrativ” se arată în plângerea primăriilor Limanu, Cumpăna, Agigea, Deleni și Ciobanu, în care se solicită Instituției Prefectului și să atace în contencios administrativ.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.