Spread the love

Organizația municipală a PSD Constanța a dezbătut duminică, în format online, lista de consilieri cu care primarul în funcție, Decebal Făgădău, dorește să lucreze în prezumtivul viitor mandat. Făgădău este candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului și lista propusă dezbaterii, compusă din 34 de persoane, a adus o serie de… surprize.

Față de actualul mandat, este foarte clar că fostul înotător Răzvan Florea nu va mai face parte din viitoarea echipă municipală a PSD Constanța. De asemenea, Dumitru Babu este exclus, viceprimarul în funcție având un mandat controversat, implicat des în scandaluri și afișând atitudini de superioritate față de… electoratul PSD. De altfel, Babu a reușit să fie antipatic chiar și în cadrul comunității de aromâni din care face parte și, mai mult, nu a fost un partener pentru… nimeni.

Dincolo de excluși, avem nume noi, precum Sorin Lucian Ionescu, președintele Comunității Evreilor din Constanța și consilier al președintelui PSD, Felix Stroe.

Întrucât PSD Constanța a rămas în același stadiu de non-comunicare, sursele TOMIS NEWS ne-au furnizat primele 11 persoane stabilite în ședința de duminică (locuri eligibile – n.r.) și care vor face parte din echipa cu care Decebal Făgădău va merge în Consiliul Local, după alegerile din 27 septembrie. Acestea sunt:

 1. Dede Perodin (actual consilier local, președintele Sindicatului Liber al Navaliștilor din SNC)
 2. Dan Georgescu (director general Administrația Canalelor Navigabile)
 3. Sorin Lucian Ionescu
 4. Liviu Merdinian (actual consilieri local, președintele Comunității Armenilor)
 5. Cristian Mihăilescu (actual consilier local)
 6. Irinela Nicolae (actual consilier local, inspector școlar pentru educație timpurie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța)
 7. Teodor Patrichi (director exploatare la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și președinte al Ligii Navale a Statelor Unite)
 8. Gabriel Valentin Pîrvulescu
 9. Răducu Popescu (fost inspector șef al ISJ Constanța)
 10. Costin Răsăuțeanu (actual consilier local și viceprimar)
 11. Cristian Tincu (actual consilier local)

Pentru Primăria Municipiului Constanța, se vor duela primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU – SL), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Corina Martin (PER), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Constantin Frățilă (LORD), Mohammad Murad (independent), Mihai Șurghie (independent) și dr. Reșit Ayla (independent).

Până în prezent, Horia Constantinescu, Claudiu PalazAnton Antoniadis și Vergil Chițac și-au înregistrat candidaturile la Autoritatea Electorală – Biroul Județean Constanța.

În aceste zile, toate partidele își desemnează candidații și listele cu consilieri locali, municipali și județeni. Referitor la PSD, tot duminică seară îşi lansează candidaţii pentru Bucureşti. Evident, Gabriela Firea, primarul general în funcție al Capitalei, rămâne ca desemnare a social-democraților, urmată de: candidatul la primăria Sectorului 1 – Daniel Tudorache, candidatul la primăria Sectorului 2 – Dan Cristian Popescu, candidatul la primăria Sectorului 3 – Aurelian Bădulescu, candidatul la primăria Sectorului 4 – Daniel Băluţă, candidatul la primăria Sectorului 5 – Daniel Florea şi de candidatul la primăria Sectorului 6 – Gabriel Mutu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *