PSD anunță că textul moţiunii de cenzură este finalizat. Negocieri, inclusiv cu minoritățile. Ciolacu: „Suntem pregătiți să GUVERNĂM”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, că textul moţiunii de cenzură este finalizat, fiind negociat cu partenerii sociali şi toti susţinătorii. Ciolacu a anunţat că textul se referă la „acest guvern dezastruos”. Ciolacu afirmă că există oameni din PNL care ar vrea să voteze moţiunea de cenzură.

„Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă la şase luni de la alegeri, chiar dacă matematic ei au în acest moment o majoritate. Este evident, direcţia este greşită”, a declarat, luni seară, la Antena 3, Marcel Ciolacu. Liderul PSD a precizat că „n-au câştigat niciun pariu” cei de la guvernare, iar textul moţiunii se va referi la „acest guvern dezastruos”.Guvern ineficient, care nu poate să pună în aplicare absolut nimic ce este important pentru români (…) Guvernarea este ca la şah, să vezi 2-3 mutări în faţă”, afirmă Ciolacu. Întrebat dacă există oameni din PNL care ar vrea să voteze moţiunea, Ciolacu a afirmat: „Există astfel de semnale şi vom continua negocierile”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni la Antena 3 că are „semnale” privind intenția unor parlamentari ai puterii să voteze demiterea Guvernului la moțiunea de cenzură. El a dat 50% șanse răsturnării Executivului.

Nu e un act de trădare, ar fi un act de patriotism”, a zis Ciolacu despre parlamentarii de la putere care ar vota moțiunea. Potrivit acestuia, 78% din români cred că țara merge într-o direcție greșită, acesta fiind opinia sa „barometrul actului de guvernare”: „Sunt ferm convins că printre cei 78% se află și parlamentari care consideră ca direcția în care ne îndreptăm este greșită (…) E prima oară după 30 de ani când o moțiune de cenzură are șanse să treacă la 6 luni de la alegerile parlamentare. Este evident că direcția e una greșită, nu stăpânesc nimic, nu au câștigat niciun pariu, nici cu PNRR, nici cu vaccinarea, nici cu economia”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că textul moţiunii de cenzură este finalizat, fiind negociat cu partenerii sociali şi toți susţinătorii. Moţiunea va fi depusă miercuri şi va fi votată săptămâna viitoare, a mai precizat Ciolacu. Propunerea de premier a PSD, dacă trece moțiunea, este Alexandru Rafila.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.