PSD amenință cu moțiunea de cenzură, Iohannis cu anticipatele. Dobre (PRO România): „Suntem pe marginea prăpastiei. Ne apropiem de o criză, lucrurile o să o ia razna!”

PSD susține de mai multe zile că nu va iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban, limitându-se la două sesizări la Curtea Constituțională cu privire la cele două proiecte pentru care s-a apelat la asumarea răspunderii guvernamentale.

CITEȘTE ȘI:

Însă, lucrurile se schimbă printre social-democrați, care amenință cu moțiune de cenzură împotriva Guvernului după ce Ludovic Orban a declarat că intenționează să-și asume responsabilitatea pentru modificarea legii electorale astfel încât primarii să fie aleși în două tururi.

CITEȘTE ȘI:

PSD tocmai a obținut luni o victorie în Senat, după ce a trecut moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Guvernul PNL a încasat prima lovitură. Numai că voturile din Senat nu sunt suficiente și pentru o moțiune de cenzură. Însă PSD ar reuși să demită Guvernul cu sprijinul UDMR, care e foarte nemulțumit de intenția PNL pentru alegerea primarilor în două tururi.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a anunțat că o eventuală moțiune de cenzură din partea PSD ar fi doar un prim pas spre alegerile anticipate.

Practic, Iohannis joacă la cacealma, așa cum și PSD joacă la cacealma cu moțiunea de cenzură. Însă un lucru e clar: PSD chiar are șanse să dea jos guvernul prin moțiune de cenzură, în timp ce Iohannis are cele mai mici șanse pentru anticipate. Cu voturile UDMR, PSD și-ar reface imediat majoritatea parlamentară, în timp ce Iohannis pentru anticipate are nevoie de acordul tuturor partidelor și de un Parlament dispus să piardă câteva luni de indemnizații parlamentare, deloc de neglijat: zeci de mii de euro!

Anticipate sau nu? Cei de la PRO România sunt în espectativă și consideră că PSD și PNL duc un război ciudat. Totuși, dacă se va ajunge la anticipate, deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, consideră că țara riscă intrarea într-o profundă criză economică.

„Noi suntem 24 de parlamentari. Cei mai mulți sunt cei de la PSD care, dacă vor depune moțiune de cenzură – și guvernul cade – președintele trebuie să cheme partidele parlamentare la discuții, apoi să propună un premier, poate să cadă primul… Alegerile anticipate duc într-o zonă de instabilitate politică. După ce că suntem pe marginea prăpastiei și ne apropiem de o criză, mai aducem și instabilitatea politică – toate lucrurile o s-o ia razna! Când ai instabilitate politică de câteva luni, automat se va accentua apariția unei crize economice. Depinde ce vrea PNL… Eu am văzut că își doresc alegeri anticipate, dar cei care conduc guvernul nu prea își doresc… Pentru că atunci când au ajuns la guvernare și-au dat seama ce înseamnă alegeri anticipate și vor deconta ei tot ce se va întâmpla în perioada aia! Ei vor administra, că nu dispare guvernul”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *