Spread the love

Victor Ponta a anunțat, luni, că patru deputați PSD, respectiv patru deputaţii PSD – Ion Mocioalcă, Ion Spanu, Mihai Popa şi Mihai Mohaci, au demisionat din partid și s-au alăturat PRO România. Anunțul lui Ponta răstoarnă siguranța matematică din Camera Deputaților: alianța PSD – ALDE a pierdut majoritatea în acest for, întrucât, în acest moment, PSD are 144 de deputaţi, iar ALDE are 19 deputaţi. Cele două partide au împreună 163 de deputaţi, în condiţiile în care majoritatea este de 165 de deputaţi (329 de deputaţi în total).

Astfel, opoziția fragilă s-a transformat într-o opoziție periculoasă, iar social-democrații sunt obligați să ia măsuri. Deputatul de Constanța al PMP, Robert Turcescu, ne-a precizat că șeful PSD, Liviu Dragnea, parcă ar fi anticipat o astfel de pierdere a majorității încă de acum câteva luni și a trecut, prin interpuși, la un plan B: racolarea parlamentarilor din opoziție, pentru a fi asigurată majoritatea.

„Este de bine, însă aș zice să nu ne grăbim, pentru că Liviu Dragnea are de mai multă vreme discuții cu diverși parlamentari care ar putea migra către PSD. Așa că, e posibil să intre în vigoare planul B, să se racoleze de la alte partide parlamentari care să îi asigure majoritatea. Chiar și de la PMP! Există o presiune foarte mare din partea lui Dragnea, prin interpuși, făcută de luni de zile în legătură cu astfel de racolări. Dar, este cât se poate de clar că guvernarea Vioricăi Dăncilă se apropie de sfârșit. (…) Dragnea a trimis solii care să dialogheze, încercând să racoleze și au fost colegi din partid că au fost contactați din PSD, dar au refuzat orice negociere”, a spus Robert Turcescu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu cere unificarea dreptei, până nu e prea târziu: „Părem niște pigmei în fața istoriei în momentul în care colaborarea e împiedicată de amintiri din copilăria politică“

Revenind la perspectiva PRO România, deputatul constănțean Mircea Banias ne-a precizat că el înțelege acest trend de la plecare de la putere spre opoziție, pentru că și el a făcut acest pas.

„Nu sunt foarte convins că au pierdut majoritatea, dar preconizez că în zilele următoare o să mai vină niște colegi deputați de la PSD la PRO România! Știu de câțiva deputați, care deja și-au exprimat dorința, e o chestiune de câteva zile. Eu înțeleg foarte bine acest trend, pentru că și eu am plecat de la putere în opoziție. (…) Cred că ce se întâmplă în PSD e o chestiune care le-a scăpat de sub control. Lumea e obișnuită să își dea cu pumnul în gură, să facă ce li se spune, aici la PRO România e o atmosferă mai relaxată, fiecare părere contează, e un respect între colegi. Am avut foarte multe situații în care Ponta și ceilalți ne-au spus să votăm cum credem și cum ne îndeamnă conștiința, ceea ce la PSD nu se întâmplă. Am avut discuții cu colegii, normal este să guverneze cei care au câștigat alegerile, dar dacă se formează o altă majoritate, este firesc ca guvernarea să se sprijine pe majoritate”, a spus deputatul PRO România, Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Încă o răzbunare a PSD pe parlamentarii Pro România: angajații ONG-urilor care oferă servicii de asistență socială NU vor fi scutiți de impozit pe venit. Deputatul Banias: „Inițial, a existat un consens, acum are raport de respingere“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *