PSD a lansat programul de guvernare! Ciolacu se străduiește să fie lider, Grindeanu propus ca „premier din umbră”

Programul de guvernare al Partidului Social Democrat a fost lansat marţi, în cadrul unui eveniment restrâns la Romexpo. La evenimentul de lansare a programului PSD, președintele partidului, Marcel Ciolacu, a spus că pe 6 decembrie românii au de ales între un PSD reformat care știe ce are de făcut și un PNL incompetent care e mai periculos decât covid-ul.

Românii trebuie să voteze pentru a-și lua viața înapoi. Pe 6 decembrie pot vota cu PNL, cu incompetența și eșecul lor sau pot vota cu PSD pentru siguranța unui trai mai bun, pentru a rezolva criza sanitară, pentru a relansa economia, pentru a pune țara din nou în mișcare. Am petrecut luni întregi transformându-ne într-un partid modern, cu oameni profesioniști, integri, partid capabil să pună țara în mișcare din nou. Alături de noi îi avem azi pe unii din cei mai buni specialişti din domeniul sănătăţii, candidaţi puternici, lideri locali apreciaţi în comunităţile lor, toţi sunt pregătiţi să muncească pentru a stopa pandemia şi a reporni economia, toţi sunt pregătiţi să lucreze pentru români. PSD are soluţii, are specialişti. PNL e periculos de incompetent, e mai periculos decât virusul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul senatorilor PSD, Radu-Ștefan Oprea, a prezentat, marți, la Romexpo, echipa care a lucrat la programul de guvernare al partidului, în contextul în care se vorbește despre un „guvern din umbră” pregătit de social-democrați.

Coordonatorul principal al programului de guvernare: Sorin Grindeanu!

Sănătate: Florin Bodog, Florin Buicu, Alexandru Rafila

Educație: Mihnea Costoiu

Externe: Titus Corlăţean

Agricultură: Daniel Botaniu

Apărare: Mihai Fifor

Cultură: Lucian Romaşcanu

Mediu: Lucian Simion

Justiţie: Robert Cazanciuc

Fonduri UE: Victor Negrescu, Roxana Mînzatu

Muncă: Marius Budăi

Dezvoltare: Daniel Suciu

Digitalizare: Alexandru Petrescu

Economie: Radu Ştefan Oprea

O „contribuţie esenţială” a avut şi Cristian Socol.

Coordonatorul programului de guvernare PSD, fostul premier Sorin Grindeanu, a declarat marţi, la Romexpo, că din prima şedinţă de Guvern s-ar putea creşte veniturile angajaţilor dacă social-democraţii vor forma Executivul rezultat după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Prioritatea zero a viitorului Guvern este siguranţa locului de muncă”, a declarat Grindeanu.

Ce putem face din prima sedinţă de Guvern? Creştem veniturile (salariaţilor) prin reducerea impozitării: creştem deducerile, sumele din salariul brut care pot fi netaxate, neimpozitate”, a mai explicat fostul premier. Potrivit acestuia, măsura ar avea un impact de doar 0,2% din PIB. El a indicat că PSD se mai angajează să crească pensiile cu 26% şi să dubleze alocaţia de stat pentru copii.

„Promovăm munca şi garantăm siguranţa locului de muncă. Creştem salariile şi pensiile mici să aducem mai mulţi români în clasa de mijloc. Suntem pregătiţi să combatem pandemia prin specialişti de marcă şi testare extinsă”, a mai spus Grindeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.